Universiteit van Delhi vraag papier vonken angsten van privacy en afwijking

0
56

Studenten protesteerden in Maart van dit jaar (Bestand)

Een 10-teken vraag in het semester einde van de examens in Delhi University ‘ s departement Chemie studenten aan de vermeende discriminatie en schending van het beroepsgeheim. Studenten studeren in het laatste semester van de master diploma werd gevraagd om te schrijven over de presentatie die is toegewezen aan elk van hen in de klas. Elke student gewerkt aan een apart onderwerp, en werd gekenmerkt op het tijdens de interne evaluatie.

Studenten zei dat dit is een probleem omdat in Maart, een aantal van hen had geprotesteerd tegen de afdeling Scheikunde hoofd Ramesh Chandra, na beschuldigingen van seksuele intimidatie werden geuit tegen hem door een docent als leerlingen.

Volgens de studenten, als ze onthullen hun interne evaluatie project, zullen zij niet langer anoniem blijven, en Chandra hebben de mogelijkheid van het markeren van hen is oneerlijk. De omstreden kwestie in de Anorganische Chemie papier van de IV semester staat: “Schrijf een korte opmerking over de presentatie aan u is toegewezen in de klas.”

Een totaal van 118 MSc-studenten had geschreven aan de Decaan onderzoek op 3 April, om hem te bar Chandra en een paar andere leerkrachten van de evaluatie van hun papieren, voor de angst oneerlijk behandeld. De bezwaren werden niet aangepakt en het examen werd gehouden op 9 Mei.

“We hebben al bedreigd eens dat we niet voor protesteren. Nu deze vraag is van plan om de slachtoffers ons, wanneer we in het laatste jaar van onze graad van master. We hadden geschreven om het onderzoek van de afdeling, maar er gebeurde niets,” beweerde een student die niet wenst te worden genoemd.

Dat de antwoordbladen bij de Masters niveau worden geëvalueerd binnen de afdeling heeft ook de studenten bezorgd. Als per polis, herkenbare aspecten, zoals naam en intern toegewezen roll nummer, worden verwijderd van antwoordbladen, voordat ze worden verstuurd voor de evaluatie. De universiteit Ordonnantie X Een 1d (viii) stelt dat “opzettelijk het bekendmaken van de identiteit of het maken van een onderscheidende markeer het antwoord in het boek voor dat doel” is niet toegestaan.

Chandra, echter, zei dat de universiteit niet van plan is om een student. “Vragen door de docenten in de afdeling en geëvalueerd door hen, zo schrijven over het project is niet van plan om de kosten studenten iets. Ze protesteerden tegen het probleem, maar dat probleem is voorbij. Waarom zou ik ze herkennen? Alles is gedaan volgens verdienste en een select groepje was politisering van het probleem,” zei Chandra.

Karnataka Resultaten van de Verkiezing 2018 – Volg De Indian Express live-verslaggeving op het Congres-JDS Regering Bondgenootschap in Karnataka en real-time updates indianexpress.com

Voor al het laatste Onderwijs Nieuws, download Indian Express App