Sohrabuddin ‘falske støte’ sak: Constable erklært fiendtlig, sier ikke gi uttalelse til CBI

0
58

Sohrabuddin Sheikh og hans kone. (Filen)

Top News

  • I vest-Bengal, Panchayat valgresultatet 2018 LIVE: TMC har vunnet i 90 prosent av setene, sier Mamata Banerjee

  • En sykkel tur: Tej Pratap Yadav og kone Aishwarya Rai romantiske bilde går viral

  • IPL 2018 Live, RCB vs SRH: Royal Utfordrerne Bangalore miste pinner i rask rekkefølge mot Sunrisers Hyderabad

En politi konstabel fra Rajasthan på tirsdag benektet at CBI hadde tatt sin uttalelse i den påståtte falske møte tilfeller av Sohrabuddin Shaikh og Tulsiram Prajapati. Den konstabel, en tiltale vitne, ble erklært fiendtlig etter over en time av hans avsettelse.

I henhold til CBI, i 2006, konstabel ble lagt ut i Surajpole politiet i Udaipur, som hadde jurisdiksjon i Udaipur sentrum fengsel. CBI hevder at på November 11, 2006, konstabel ble fortalt av sine overordnede til politiet at daværende Leder av Politiet, Udaipur, Dinesh MN, hadde bestilt for en politi eskorte team for å bli sendt til Ahmedabad sammen med to fangene. Vitnet tirsdag akseptert at hans senior -, sirkel-inspektøren Himmat Singh, hadde fortalt ham at han skulle bli med ham som en del av en eskorte team til å ta to fanger – Mohammed Azam og Tulsiram Prajapati – til Ahmedabad, men nektet å bli fortalt at det var på retningen av Dinesh MN. Dinesh MN, som ble navngitt som en tiltalt i saken, ble sluppet i August 2017. En appell mot hans utslipp er avventende før Bombay høyesterett.

Vitnet fortalte retten at han var en del av eskorte team sammen med sin senior Singh og en annen kollega fra Surajpole og 8-10 vakter fra reservatet linje, som vanligvis ble gitt plikt til å følge fanger. Han nektet for at andre tjenestemenn i Rajasthan politiet hadde møtt dette laget, eller er ledsaget dem til Ahmedabad fra Udaipur. CBI hevder at på dagen reisen November 12, 2006, embetsmenn, inkludert anklaget politiet inspektør Abdul Rehman og konstabler Kartar Singh og Yudhveer Singh, møtte eskorte team i Ahmedabad jernbanestasjon. Vitnet også benektet at hans senior hadde fortalt ham at Tulsiram kan flykte fra varetekt, og dermed har de til å være svært forsiktige. Vitnet også nektet å være vist noen roznama hvor en oppføring som ble gjort om ankomst og avgang av teamet fra Udaipur til Ahmedabad” “CBI aldri tok min uttalelse. Jeg ble bare bedt om familien min, og der ble jeg lagt inn. CBI tjenestemenn gjorde ikke be om andre opplysninger,” vitnet hevdet. Han nektet også å bli vist noen railway garanterer å bevise hvem som alle hadde reist med gruppen til Ahmedabad. Vitnet nektet forslaget om at han ble liggende som han ønsket å spare den anklagede.

I henhold til CBI, Tulisram ble eskortert flere ganger for å Ahmedabad-domstolen for en høring i en avfyring tilfelle der han var anklaget og en oppfatning ble opprettet av de tiltalte som en del av deres konspirasjon for å vise at han var nødt til å prøve å flykte. På den påfølgende natt til 26. og 27. desember 2006, Rajasthan politiet hevdet Tulsiram hadde forsøkt å flykte fra varetekt og ble drept på desember 28 i et møte. CBI hevder at Tulsiram ble drept i et arrangert møte som han var vitne til bortføring av sin knytte Sohrabuddin Shaikh og hans kone Kausarbi i November 2005. Så langt er 85 påtalemyndigheten vitner har avsatt som er 58 har slått fiendtlig.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App