RBSE 12e resultaat 2018: Wetenschap, Handel resultaten 2018 vrijgeven snel op rajresults.nic.in

0
38

RBSE 12e resultaat 2018: De studenten die verscheen voor het onderzoek van dit jaar kunnen de resultaten via de officiële website, rajeduboard.rajasthan.gov.in en rajresults.nic.in

RBSE 12e resultaat 2018: Terming de berichten in de media als nep, de Directeur, RBSE, G K Mathur bevestigd aan de indianexpress.com dat de resultaten van RBSE Klasse 12e Wetenschap en Handel zal worden gedeclareerd vóór de laatste week van Mei. “De Raad van bestuur van het Secundair Onderwijs Rajasthan is aan de laatste etappe van de resultaat verwerking fase. We proberen aan te kondigen van de resultaten voor de laatste week van Mei, als de toelatingsprocedure van verschillende universiteiten zal binnenkort beginnen,” zei de ambtenaar. Sommige berichten in de media geciteerd andere RBSE officiële bevestiging van de resultaten worden verklaard op 19 Mei 2018.

Dit jaar is het onderzoek gestart met engels op 8 Maart en gesloten op 2 April met het Sanskriet literatuur. Vorig jaar werden de resultaten bekend gemaakt op 8 juni en de pass percentage voor de wetenschap was 90.36 procent, terwijl het de handel was 90.88 procent.

De studenten die waren verschenen voor het onderzoek van dit jaar kunnen de resultaten via de officiële website, rajeduboard.rajasthan.gov.in en rajresults.nic.in, zodra het vrijkomt. De resultaten zullen ook beschikbaar zijn op examresults.nic.in en indiaresults.com. Om te controleren of hun merken, kandidaten naar de officiële websites en hun rol om hun scores. De kandidaten kunnen ook gebruik maken van hun merken via SMS.

Lees | Top 25 Universiteiten in India

De RBSE wordt verwacht om te verklaren dat de resultaten van Klas 12 (Arts-stroom) en Class 10 volgende maand. Vorig jaar, de resultaten van SSC of Class 10 examens werden verklaard in juni. Een totaal van 10,72,799 studenten gegeven hadden aan het examen, waarvan 483282 waren jongens en 363781 waren meisjes. De jongens hadden beter gepresteerd dan meisjes door het scoren van 79.01 procent, terwijl de meisjes scoorde iets minder met 78.89 procent. De totale pass percentage van Klasse 10 was 78.96 procent.

Voor al het laatste Onderwijs Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd