PNB innlegg største noensinne kvartalsvis tap av Rs 13,417 crore i Q4

0
42

Politiet på mandag belastet 22 personer, inkludert en tidligere leder av PNB og to av dens nåværende konserndirektørene. En kilde som er kjent med saken sa mer folk er sannsynlig å bli belastet senere denne uken. (Fil Bildet)

Punjab National Bank rapporterte tirsdag en 13,416.91 crore fjerde kvartal netto tap, den verste noensinne av en Indisk långiver, etter å ha blitt truffet av en massiv svindel. Tap for tre måneder til 31. Mars kom inn på 134.17 milliarder kroner, sammenlignet med et netto overskudd på 2.62 milliarder kroner for et år siden, den fjerde største Indiske utlåner av eiendeler sa i en uttalelse.

Aksjer i PNB falt 6 prosent etter resultater. For Mars kvartal, bank så sitt sum avsetning for mer enn triple fra et år tidligere for å 203.53 milliarder kroner. For at 71.78 milliarder rupees var på grunn av svindel, bank sa.
I det som har blitt kalt som den største svindelen i India, bank historie, PNB i februar avslørte to gullsmed grupper hadde svindlet det av mer enn $2 milliarder kroner, heve kreditt utlandet med falske garantier utstedt av rogue PNB ansatte.

LES | PNB-Modi chargesheet: Navngitt i Nirav Modi tilfelle, Allahabad Bank administrerende DIREKTØR, to PNB styret ansikt øks

Politiet på mandag belastet 22 personer, inkludert en tidligere leder av PNB og to av dens nåværende konserndirektørene. En kilde som er kjent med saken sa mer folk er sannsynlig å bli belastet senere denne uken.

Brutto dårlige lån i prosent av totale utlån hoppet til 18.38 prosent ved utgangen av Mars fra 12.11 prosent tre måneder tidligere og 12.53 prosent for et år siden. Fra mandag, den lager hadde ramlet om på 44 prosent siden svindel kom til lys, og er den verste utøver blant alle Indian bank stocks dette året.

For alle de nyeste Nyheter, last ned Indian Express App