Nagrota land affär kan skada partiet bild, medger Jammu BJP

0
73

Byggandet pågår på flera våningar byggnad nära Nagrota Armén ammunition depå.

Som Jammu och Kashmir Lagstiftande Församlingen Högtalare Nirmal Singh hustru Mamta Singh fortsatte med byggandet av hennes multi-vånings bungalow nära ammunition depå nära Nagrota trots Arméns allvarliga invändningar, BJP här på måndagen sade att “det är (en fråga) har potential att skada bilden…och buckla de angivna position i partiet.”

Att fråga sina äldre ledare att lösa problemet genom att “rätta till” sig själv, chief talesperson för staten BJP Sunil Sethi, sade: “Normalt är partiet inte i fråga om personliga frågor. Dagens fråga också avser att Dr Nirmal Singh och han borde ha löst det.” “Men, den part som vidtar betydande del av de frågor som…Det kommer att vara lämpligt sätt rapporteras till ledarskap”, tillade han.

LÄS | Kongress frågor PM Modi tystnad på Nagrota mark fråga

BJP också distanserat sig från Singh över hans påstående mot Armén, med Sethi, säger: “Vi håller inte med om det. Vår ståndpunkt är att Armén är en mycket ansvarsfull organisation och vi är alla stolta över dem…om Armén har tagit upp en fråga som måste besvaras korrekt av honom eller av någon annan person.”

En informationstavla på platsen nära Nagrota depot.

Som Den Indiska Snabb första rapporterade på fredagen, Singh hustru och Vice CM Kavinder Gupta ägde också mark intill Army depot. Singh fick ett starkt brev från Överbefälhavare av den 16 Corps berättar för honom att hault byggande på tomten eftersom det var olagligt och en säkerhetsrisk för ammunition depå och att den personal som bodde där.

LÄS | BJP-ledarnas företag som köpt Nagrota mark skyldig Rs 29.31 crore till J&K Bank, konto NPA

Singh slog tillbaka säger oppositionen att byggandet var “politiskt motiverade”. “De (militära tjänstemän) var inte att göra det en personlig fråga…De var bara hänvisa till den angivna regeln position…han (Nirmal Singh) borde ha svarat på det eller närmade sig den domstol”, Sethi, sade. “Men om regeln position är vad Armén säger att han ska rätta till sig själv,” tillade han.

Indian Express hade också rapporterat hur Himgiri Utveckling av Infrastruktur för Begränsat, de företag som ingår i 2000 av ledande BJP ledare i Jammu som användes till att köpa mark intill Armén ammunition depå i Nagrota, fått Rs 29.31 crore till Jammu och Kashmir Bank. Och att dess konto förklarades icke-presterande tillgången (NPA) i December förra året. Meddelandena skickades till ledande parti ledare, däribland nuvarande Kavinder Gupta och Lok Sabha medlem från Jammu-Poonch parlamentariska valkrets Jugal Kishore Sharma.

Läs | J&K BJP ledare köpte mark intill Nagrota ammunition depå, Armén berättar ex-Vice CM ditt hus olagligt, säkerhetsrisk

Frågade om detta, Sethi, sade: “För fest, det är deras personliga frågor tills det gör ont dess image.” Under tiden bygget av bungalow på tomten som ägs av Nirmal Singh ‘ s fru är på. Källor sade att om det arbete som gäller clearing och utjämning av marken började mycket tidigare, den faktiska byggandet av bungalow började i November förra året. Men det förblev avstängd i nästan en månad efter att Armén invänt att det i januari i år.

“Men efter påtryckningar från ägarna, vi förenklat arbete i februari med hjälp av ytterligare arbetskraft,” sade Sarwan Kumar, entreprenör från Madhya Pradesh. “För närvarande över två dussin arbetare och frimurare är på jobbet.”

Under tiden, Jammu Biträdande Kommissionär Rajeev Ranjan berättade Indian Express som Armén har gått till domstol för att söka en vistelse på byggandet. Nästa förhandling i målet är den 21 Maj.

Följ Den Indiska Snabb Täckning på Karnataka Montering Valresultatet 2018. För direktsändning live expert analys och real-time interaktiv karta, logga in på IndianExpress.com

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App