Molybden mine auksjoner møte hindringer på grunn av mangel på policy framework)

0
71

Vellampatti Sør, Marudipatti Sentral-og Mannadipatti Sentrale er de tre Molybden gruver i Tamil Nadu, som er klar til å bli auksjonert av Tamil Nadu regjeringen. (Express Bilde av Ruhani Kaur/Representasjons)

Tamil Nadu er i stand til å gå videre med auksjonen av Molybden gruver som mineralet royalty priser er ikke angitt i statens mining loven og dens gjennomsnittlig salgspris har ikke blitt publisert av det Indiske Bureau of Mines (IBM). Landet har aldri auksjonert noen Molybden mine så langt.

IBM arbeider i gruver departementet. Ikke-kull gruvedrift auksjon regler tillater staten å bruke all-India gjennomsnittlig salgspris av IBM som en målestokk for auksjoner hvis staten er gjennomsnittlig salgspris er ikke tilgjengelig. “Vi har ikke en gjennomsnittlig salgspris på våre egne som vi aldri auksjonert eller avsatte noen Molybden min før. Så vi må IBM til å publisere en gjennomsnittlig salgspris, slik at auksjonen kan begynne,” sa en senior Tamil Nadu offisielle myndigheter, på betingelse av anonymitet.

Molybden tåler ekstreme temperaturer uten vesentlig utvidelse eller mykgjørende, slik det er brukt i produksjon av militære rustninger, flydeler, elektriske kontakter og industrielle motorer. Den offisielle la til at royalty priser må være angitt før auksjonen slik at tilbydere har “fullstendig kunnskap” til å gjøre en riktig beslutning. “Tilbyder må vite royalty priser slik at han kan gjøre sine beregninger og kontroller om gruvedrift ville være levedyktig for ham eller ikke. Han kan da sette hans bud tilsvarende” den offisielle sa. Royalty priser er definert i henhold til § 9 i Gruver og Mineraler (Utvikling og Regulering) Act, 1957. Denne loven er administrert av Ministry of Mines.

Siste måned, er denne problemstillingen ble også reist i det andre møtet av studiet gruppe som har blitt dannet ved Ministry of Mines å revidere royalty priser og døde leie for ikke-kull mineraler. Statlige myndigheter deltok også på dette møtet, som skjedde i New Delhi på April 10. I henhold til referat fra dette møtet, K Vivekanandan, Direktør, Avdeling for Gruver og Geologi, Tamil Nadu, informert om at “Molybden blokker har blitt identifisert i staten og klar for auksjon, men utbredelsen av royalty for Molybden er ikke spesifisert i Loven og salg pris for Molybden er heller ikke publisert av IBM”.

Ifølge en kilde kjennskap til utvikling, Vellampatti Sør, Marudipatti Sentral-og Mannadipatti Sentrale er de tre Molybden gruver i Tamil Nadu, som er klar til å bli auksjonert av Tamil Nadu regjeringen. “To av disse gruvene har lave reserver av Molybdenite – hver har rundt 30000 tonn. Imidlertid, den tredje har blitt funnet å ha rundt 3 millioner tonn,” la han til. Molybdenite betyr Molybden Disulfide.

I henhold til den nye Gruver og Mineraler (Utvikling og Regulering) Amendment Act, 2015, statlige myndigheter har for å auksjon sine ikke-kull mineral gruver gjennom en to-lags frem-anbudsprosessen. Før denne Loven, gruver ble delt ut til gruvearbeiderne på skjønnsmessig grunnlag av statlige myndigheter. Molybdenite er den viktigste malm av Molybden. Om lag to tredeler av de globale Molybden produksjon er som biprodukt av kobbergruver og bare om lag en tredjedel er hentet fra primær-molybden gruver. I India, av-produkt konsentrater av Molybden er produsert midlertidig fra urangruve av Jaduguda min tilhørighet til Uran Corporation of India Ltd (UCIL) i Jharkhand. India ‘ s interne etterspørselen etter Molybden og dens produkter er oppfylt for det meste gjennom import.

Som per UNFC (United Nations Framework standard for Ressurser) System — som på April 1, 2010 — Molybden metall i India er anslått til om lag 19.29 millioner tonn. Disse malm ressursene ligger i Tamil Nadu (9.97 millioner tonn), Madhya Pradesh (8 millioner tonn) og Karnataka (til 1,32 millioner tonn).

Karnataka valgresultatet 2018 – Følg Indian Express live-dekning på Kongressen-JDS Regjeringen Alliansen i Karnataka og real-time oppdateringer på indianexpress.com

For alle de nyeste Nyheter, last ned Indian Express App