Koregaon Bhima: Sond kommissionen besök war memorial, Vadhu Budruk byn

0
53

Kommissionen, som inrättades av regeringen i februari, hade gjort ett överklagande nyligen till dem som är direkt eller indirekt relaterade till händelsen att kontakta dem med uttalanden som hänför sig till händelsen och dess efterdyningar. (Snabb bild)

De två-medlem kommissionen som tillsatts av regeringen för att undersöka den Koregaon Bhima våld den 1 januari besökte war memorial i Koregaon Bhima och angränsande Vadhu Budruk by på måndag.

Kommissionen, som inrättades av regeringen i februari, hade gjort ett överklagande nyligen till dem som är direkt eller indirekt relaterade till händelsen att kontakta dem med uttalanden som hänför sig till händelsen och dess efterdyningar. I uppropet publicerades i stora dagstidningar, har kommittén strävat efter att veta från personer som drabbades av händelsen, bekanta sig med det i någon form och andra berörda medborgare, organisationer och politiska partier.

Kommissionen leds av före detta Calcutta högsta Domstolen högsta Domstolen J N Patel med tidigare statliga Generalsekreteraren Lämnar Mullick som medlem bildades i februari 2018 enligt utredningar Lagen (1952) för att undersöka saken. “Kommissionen besökte Jayastambh (war memorial) i Koregaon Bhima, Vadhu Budruk byn och några andra ställen på måndag”, sade en polis.

Kommissionen hade sagt i annons att uttalanden måste vara antingen lämnas in personligen eller via post inom en månad efter offentliggörandet av överklagandet. Uttalandet bör vara i form av edsvurna utsaga som görs inför en notarie eller en rättslig domare (första klass).

Kommissionen har fått en tidsfrist på fyra månader som gått sedan dess bildande för att undersöka orsakerna bakom våld och fixa ansvar. Roll för den lokala förvaltningen och polisen för att bemöta våld måste ses till. Våldet hade inträffat under bicentennial händelse för att fira Bhima Koregaon slaget. En person och flera andra skadades i det våld som ledde till omfattande protester över Maharashtra.

Följ Den Indiska Snabb Täckning på Karnataka Montering Valresultatet 2018. För direktsändning live expert analys och real-time interaktiv karta, logga in på IndianExpress.com

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App