Karnataka Resultaten van de Verkiezing 2018 in foto ‘ s: Van de viering te maken — dramatische verandering in stemming, aan de BJP HQs

0
46

Hoe de stemming veranderde op de BJP-hoofdkwartier in de nationale hoofdstad. Express Foto door Tashi Tobgyal

Bharatiya Janata Partij (BJP) werknemers in Karnataka op dinsdag gevierd als trends toonde de saffraan partij werd ingesteld om een regering te vormen in de staat. Het tellen van de stemmen voor de Mei-12 Karnataka Montage verkiezingen begon deze ochtend op 38-centra in de staat. Echter, het Congres hoofdkantoor in Bengaluru, droeg een verlaten kijken, als de partij die zelf de achterstand in alle regio ‘ s van de staat.

Snoep en lekkernijen werden verspreid onder luidruchtige party werknemers en supporters verzamelden zich in de staat BJP hoofdkwartier en haar kantoren in Karnataka, met inbegrip van die in Kalaburagi, Hubbali-Dharwad, Mangaluru en Shivamogga. In een achtbaan voor de BJP, het er aanvankelijk op leek dat de partij weer aan de macht na een periode van vijf jaar geleden met een overweldigende meerderheid. Maar als alle trends begon het te gieten in, het bleek de partij zal vallen een paar zetels minder dan de 112 noodzakelijk voor het vormen van de regering.

De swift politieke manoeuvres door het Congress in het bereiken van JD(S) toonde aan dat het geleerd had zijn les na het debacle in Manipur en Goa, waar het niet om de vorm van de regering ondanks het feit dat de grootste partij, omdat van de BJP is slim beweegt.

Het Karnataka Assemblage van de resultaten van de verkiezing leverde een onverwachte spanning vandaag, als een eenvoudige meerderheid tantalisingly ontgaan BJP en het Congres snel uitgeroepen tot steun aan derde-geplaatst JD(S) om te houden van de saffraan partij van de macht. Honderden BJP activisten gevierd op de dinsdag in de indiase staat Karnataka als de BJP bleek set te onttronen het Congres in de staat. De vieringen, maar werden tegengehouden bij het Congres aangekondigd ondersteuning aan de JD(S) en het laatste beantwoord.

Karnataka is de enige grote niet-BJP geregeerd staat, en de partij kantoren galmde met vreugde in de ochtend als eerste trends zetten vooruit. Alle ogen zijn nu op Gouverneur Vajubhai Vala die zal moeten beslissen of om te bellen BJP, de grootste winnaar van de zetels en proberen om de vorm van de overheid of ga met de JD(S)-Congres combineren, die samen met een duidelijke meerderheid in de 224-lid Vergadering.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App