ISCE, ISC resultat 2018: Pune flicka påsar andra rang i ISC

0
44

Ritisha Uday Gupta med familjemedlemmar. (Snabb Foto: Rajesh Stephan)

För Pune flicka Ritisha Uday Gupta, som stod och andra i den Indiska Skolan Certifikat (ISC) Klass 12 tentor, det tog ett tag för resultaten att sjunka in. “Jag höll uppdatera sidan så jag kunde inte tro det. Sedan var det någon som sa till mig att jag var en av eleverna på andra plats på nationell nivå. Det hela kändes så overkligt, säger den 17-år gammal bosatt i Wakad som fått 99.25 procent. Gupta är en av 17 studenter i Indien på andra plats.

Men hon har alltid varit en ljus student till en position bland de rankers av landet är något som hon inte hade förväntat sig. “Jag fick 89 procent i mina pre-styrelsen tentor som innehas av skolan. Så jag var riktigt nervös eftersom morgonen som jag hoppades att betyg över 90 procent. Jag brukade betyg också, men jag började toppade klass bara efter att jag flyttat till ICSE styrelsen. Kanske det beror på att jag nu studerar ämnen jag verkligen njuta av,” sade Gupta.

Läs | ICSE ISC resultat 2018 LIVE uppdateringar

En student av Biskopar Skola i Lägret, Gupta är ett Humaniora student som tog upp ämnen som Historia, statsvetenskap, Nationalekonomi och Sociologi. Om hon gjorde sin Klass 10 från CBSE styrelsen, hon sa att hon bytte till ICSE styrelsen på grund av bristen på en bra CBSE skola för Klass 12 i närheten av hennes bostad.

Till skillnad från de flesta studenter hennes ålder som redan hade gjort upp sitt sinne på vad de vill ta upp som en karriär, Gupta är inte säker ännu. Hon kommer att ansöka om en examen i Historia och hoppas att få till Delhi University.

En utbildad pianist, tonåringen hade gett upp sitt piano lektioner att förbereda sig för sin styrelse tentor. “Men jag var inte en av de studenter som studerar i 12 eller 14 timmar om dagen brukade jag se till att jag avslutat ämne på dagen var det som lärs ut i skolan. Eftersom jag hade en eftermiddag i skolan, det var inte någon tid över för något annat. Så det var antingen för att studera eller för att läsa böcker, som är min favorit hobby. Faktiskt eftersom jag är förtjust i att läsa, det är så att jag kom att studera. Jag läste kapitlen ett par gånger, som man läser en roman eller bok, tills jag förstod. Det kanske låter konstigt men jag gillar att plugga,” sade hon.

Hennes far, Uday Gupta, vd för Mahindra Sanyo Special Steel Ltd, sa att det var ett stolt ögonblick för familjen. “Vi förväntade oss att hon kommer att göra bra men andra underhållningsvärde i landet är något annat. Hon är en målmedveten student och inte behöver en knuff, hon gör saker på sin egen,” sade han.

Hennes mor, Dhruba, som är en hemmafru, sade: “Hon har alltid varit konkurrensutsatt. Hon stannade allvarliga och bestående och till och med när hon fick 89 procent i hennes pre-styrelser, visste vi att hon kommer göra mer eftersom att kontrollera i skolan var mycket sträng. Vi är mycket nöjda med hennes poäng och hennes lövträ har lönat sig.”

Följ Den Indiska Snabb Täckning på Karnataka Montering Valresultatet 2018. För direktsändning live expert analys och real-time interaktiv karta, logga in på IndianExpress.com

För alla de senaste Utbildning Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App