ICSE, ISC resultater 2018: To Klasse X toppers ønsker å bli ingeniør, den tredje lege

0
67

Adavya Bhutani av St. Stephens med sine foreldre og besteforeldre på huset deres i Sektor 7, Panchkula, på mandag. (Express bilde av Jaipal Singh)

Top News

  • I vest-Bengal, Panchayat valgresultatet 2018 LIVE: Trinamool Kongressen sannsynlig å feie avstemninger

  • Igjen, Høyesterett Collegium boder på Rettferdighet KM Joseph ‘ s navn

  • Varanasi bridge collapse: Fem advarsel brev ble sendt til flyover fast, men ingen lese

EN INTERESSANT blanding av Klasse X studenter stod på toppen av tabellen etter at Rådet for den Indiske School Certificate Eksamen (CISCE) erklærte ICSE (Klasse X) resultater på 3 pm på mandag. De to øverste studenter, begge født til leger, ønsker å bli ingeniør mens jenta, som kom på tredje, ønsker å bli lege, for å fortsette arven etter sin bestefar og oldefar. Harman Sandhu av St Xavier ‘s Senior Secondary School, Sektor 44, scoret 97,6 prosent, tett fulgt av Adavya Bhutani av St Stephen’ s School, Sektor 45, med 97.4 prosent og Muskan av Liten Blomst Kloster Skolen, Sektor 14, Panchkula, med 97 prosent.

Les | ICSE ISC resultater 2018 LIVE-oppdateringer

Tricity registrert et pass prosentandel av 100 i ICSE dette året. Siste år, ICSE topper Shreya Chauhan av Saupin Skolen, Panchkula, scoret hele 98 prosent å dukke opp på Tricity topper. Harman hvinte i glede når skolens direktør bekreftet at hun hadde toppet Tricity. Hennes foreldre, Dr Ritu Sandhu og Dr S S Sandhu, sa at hun var en hardt arbeidende student og ikke ta noen coaching eller hjelp utenfra. Men hun ikke ønsker å bli lege, liker dem.

“Jeg kan ikke mage alle blod og gørr, så jeg har lyst til å studere ingeniørfag. Jeg har ennå ikke bestemt hvilken feltet jeg ønsker å forfølge, men jeg ønsker å jobbe med en MNC av omdømme etter å ha fullført studiene mine,” sa Harman, som nå har flyttet til en CBSE skolen, Shishu Niketan Modell Senior Secondary School, Sektor 22, i ikke-medisinske stream.

Skift har vært enklere for Harman som matematikk som hun hadde lært i Klassen IX som blir undervist i Klassen XI. I sin fritid, hun liker å lytte til myk Bollywood tall og se på tv. “CBSE pensum er ikke lett, jeg er sikker. Jeg er fortsatt på med å lære nye ting, og jeg ønsker å se navnet mitt på topp igjen i Klassen XII,” la hun til.

Adavya og Muskan, rangert andre og tredje, er ivrige fans av fotballspiller Cristiano Ronaldo. De er begeistret om Champions League-finalen i hvilken spanske giganten Real Madrid vil spille for Liverpool sin tredje tittel på rad 26. Mai.

Men Adavya, som scoret 97.4 prosent, har andre hobbyer han er lidenskapelig opptatt av. Han er i speedcubing, en sport som innebærer å løse en rekke gåter spesielt rubiks Kube. “Jeg liker speedcubing så mye at jeg har startet en klubb på skolen min. Jeg har aldri trodd på å studere for altfor mange timer som jeg har andre interesser også. Jeg tror på å fullføre mitt skolearbeid på gang.”

Adavya har sluttet seg til International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP) på Strawberry Fields High School, Sektor 26, slik at han er klar for høyere studier i informatikk fra Massachusetts Institute of Technology eller Stanford University i USA. “Vi kan velge mellom ulike kurs og må skrive en 4000-ordet essay om et emne av interesse. Jeg har engelsk, fransk, informatikk og fysikk, blant andre. Det forbereder studentene til å studere i utlandet,” la han til.

Adavya har også utviklet to Android spill og hans foreldre, Dr Anjali Bhutani og Dr Vikas Bhutani, føler at det er best å la ham og følge hans Silicon Valley drøm. “Vi ventet på ham til å få et flott resultat. Han er bestemt om klasse oppgaver som gir ham mye tid til å forfølge co-fritidsaktiviteter,” sa hans far.

En basketballspiller med et hjerte for fotball, Tricity tredje topper Muskan er stolt av henne Haryanvi røtter. Hailing fra Rohtak, føler hun at Haryana har alltid produsert sterke og talentfulle kvinner; et nylig eksempel på dette er Miss World 2017 Manushi Chhillar.

Datter av en husmor og påtalemyndighet, Muskan ønsker å bli lege. “Jeg var på mitt kjemi undervisning når resultatene ble annonsert, så jeg visste ikke at jeg hadde kommet på tredje. Jeg er ekstremt glad for,” sa hun, og legger til at hun vil være å ta opptak i GMSSS-19 slik at hun kunne fokusere på å forberede for medisinsk inngang tester. “Jeg gjorde ikke studere for mer enn tre til fire timer. Jeg må bli brukt til å studere mer nå som jeg har mitt arbeid kutte ut for meg. Jeg var også involvert i en rekke fritidsaktiviteter,” Muskan lagt til.

Muskan Lohchab av St. Liten Blomst Kloster Skolen, Panchkula, med sin mor i Panchkula på mandag. (Express bilde av Jaipal Singh)

Mens det er fortsatt tid for opptak til offentlige skoler, Muskan har allerede begynt coaching for motiver som hun vil bli tatt opp i Klassen XII. Men hun sa videre at ikke bety at hun ville gå glipp av den kommende Champions League-finalen eller FIFA World Cup som starter i juni.

For alle de nyeste Utdanning Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd