Delhi Polisen avgift Shashi Tharoor med grymhet, medhjälp fru ‘självmord’

0
53

Domstolen sade att det behövs tid för att gå igenom chargesheet och skulle avgöra frågan i enlighet med detta. (SNABB BILD AV SUBHAM DUTTA/Fil)

Delhi Polisen måndag debiteras Kongressen MP Shashi Tharoor med medhjälp till självmord av sin fru Sunanda Pushkar, som hittades död i ett Delhi hotell i januari 2014. I en 3 000-sidan chargesheet, polisen anklagade också Tharoor av att Pushkar till grymhet och försökte kalla in honom till domstol.

Delhi polisen Special Investigation Team (SIT) in chargesheet innan Metropolitan Domare Dharmender Singh och sa att det inte var nödvändigt att gripa Tharoor, den enda tilltalade i målet. “Eftersom alla möjliga material och bevis samlades in och kontrolleras, det var inte kände att något kommer ytterligare att gripa de anklagade,” sade chargesheet.

Läs också | Sunanda Pushkar döden fall: En tidslinje över händelser

Domstolen sade att det behövs tid för att gå igenom chargesheet och skulle avgöra frågan i enlighet med detta. “Sätta upp för att fråga om att erkänna den chargesheet eller inte. Också att besluta om att kalla Tharoor) den 24 Maj,” sade domaren.

Att reagera på utvecklingen, Tharoor sa på Twitter: “jag har tagit del av anmälan av denna befängda chargesheet och har för avsikt att bestrida den kraftigt. Ingen som visste Sunanda tror att hon någonsin skulle ha begått självmord, för att inte tala abetment för min del… Om detta är slutsatsen kommit fram till efter 4-plus år av utredning, talar det inte väl av metoder eller motiv i Delhi Polisen.”

Han sade, “I oktober (2017), Lagen Officer gjorde ett uttalande i Delhi High Court att de inte har hittat något emot någon och nu i sex månader de säger att jag har stödde sig om ett självmord. Otroligt!”

Pushkar hittades död i ett fem-stjärnigt hotell rum i stockholm den 17 januari, 2014. Den chargesheet också sjunkit mord avgifter. Inledningsvis, en GRAN registrerades av Delhi Polisen den 1 januari 2015, mot okända personer, anklagade för mord. Den chargesheet hävdade också att obduktion rapporten pekar att omkring ett dussin skada märken på Pushkar kropp. Tharoor personliga personal Narain Singh har varit klädd som ett nyckelvittne till fall.

Sunanda Pushkar, hustru Shashi Tharoor, hittades död i en New Delhi hotell.

Polisen, i sin chargesheet, sade Tharoor inte hade gripits så långt som han är en som sitter i Lok Sabha MP från Thiruvananthapuram och hade gått med i undersökningen när det behövs. “Den avlidne utsattes för psykisk och fysisk tortyr,” sade ytterligare Åklagaren (APP) Atul Kumar Srivastava i domstol. Han åtföljdes av SIT lag, som kom i den proppfulla salen bär chargesheet i en stål-trunk.

Srivastava berättade domstolen att Tharoor åtalades enligt avsnitt 498A (make eller hans släkting att utsätta en kvinna för att grymhet) och 306 (abetment till självmord) av den Indiska Strafflagen mot Tharoor. “Onaturliga dödsfall har ägt rum inom sju år från det att parets äktenskap,” Srivastava sagt.

LÄS – | Polisen förlita sig på psykologisk obduktion ” fil chargesheet i Sunanda Pushkar död

“Döden inträffade i tre år, tre månader och femton dagar av deras äktenskap. Detta var deras (Tharoor och Pushkar) tredje äktenskap. Paret gifte sig den 2 oktober, 2010.” Medan Avsnitt 498A bär ett högsta straff på tre års fängelse, ett fängelse sikt upp till 10 år är föreskrivna i Avsnitt 306.

Åklagaren säger att han har varit laddad i Avsnitt 498A när det gäller uppsåtligt beteende av sådan art som sannolikt kommer att driva kvinna att begå självmord eller att orsaka allvarlig skada eller fara för liv, lem eller hälsa (mental eller fysisk) av kvinna”.

Med hänvisning till Avsnitt 113A i den Indiska Bevis Agera, sa åklagaren som domstolen kan förutsätta att man stödde självmord av sin fru om hon begått självmord inom en period av sju år från dagen för hennes äktenskap och att hennes man utsatte henne för övergrepp.

Srivastava ytterligare uppmanade domstolen att Kongressen ledare bör tillkallas som anklagade i de fall som det fanns tillräckligt med material för att fastställa att han stödde hans fru begår självmord. Stödja Tharoor, Kongressen tillbakavisade anklagelserna och hävdade chargesheet var en konspiration för att smutskasta och baktala honom. Tidigare i dag, Tharoor ordförande för ett möte med den Parlamentariska Ständiga Kommittén för Yttre förbindelser i eftermiddag och sade senare att han var på väg att stanna av från Twitter ett tag på grund av för mycket “epicaricacy”.

Vid en Kongress informationsmöte måndag, Kongressen kommunikation huvud Randeep Surjewala sade BJP “som leds av dess top-notch ledare (hade), anstiftade en sammansvärjning mot Shashi Tharoor och anklagade honom för mordet. En media rättegång genom att välja en grupp av medier har också inletts mot Tharoor. Delhi Polisen som var en del av denna konspiration, som används som en marionett i denna konspiration för att baktala Tharoor”.

Följ Den Indiska Snabb Täckning på Karnataka Montering Valresultatet 2018. För direktsändning live expert analys och real-time interaktiv karta, logga in på IndianExpress.com

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App