BSF jawan gedood als Pakistan strijd staakt-het-vuren langs IB in Jammu

0
47

Singh ‘s dood nam het aantal dodelijke slachtoffers in meer dan 700 gevallen van Pakistaanse beschietingen langs de IB en Line of Control’ (LoC) in de state — hoogste van dit jaar — tot 33. (Representational Afbeelding)

Top Nieuws

  • Nogmaals, het Hooggerechtshof Collegium kraampjes op het gebied van Justitie KM jozefs naam

  • IPL 2018, MI vs KXIP: Mumbai Indians winnen met 3 runs

  • Varanasi brug instorten: Vijf waarschuwing brieven werden verzonden naar viaduct firma, maar niemand lezen

Een Border Security Force jawan was gedood in overtreding staakt-het-vuren door het Pakistaanse leger langs de Internationale Grens (IB) in Samba district van Jammu en Kasjmir, een senior BSF officiële dinsdag gezegd. Het afvuren van over de grens komt er nauwelijks vier dagen voor het bezoek van Premier Narendra Modi van de staat, en ook eindigde maanden van stilte in de grens schermutselingen langs de IB die zag de zware Pakistaanse beschietingen en bombardementen eerder dit jaar.

Pakistaanse troepen hun toevlucht tot niet-uitgelokte en willekeurig afvuren op de toekomst berichten in de Manguchak gebied rond 11.30 uur op de maandagavond en was effectief wraak door de jawans het bewaken van de IB, zei de ambtenaar op zoek naar anonimiteit. Hij zei zware vuren tussen de twee zijden bleven voor een uur waarin Constable Devender Singh werd geraakt door een verdwaalde kogel door de mazen van zijn paal. Hij werd meteen afgevoerd naar een ziekenhuis, maar zou het niet overleven, de officier toegevoegd. Hij zei intermitterende vuren tussen de twee kanten werd nog steeds als laatste rapporten werden ontvangen.

Het incident kwam nauwelijks 24 uur na de BSF merkte verdachte beweging van een groep van vijf personen, vermoedelijk terroristen en proberen te sluipen in deze kant, langs de IB in Hiranagar sector van de nabijgelegen Kathua wijk, waarin een enorme zoekopdracht en klinken van een hoge alert in Jammu. Leger ook gedrukt helikopters in dienst tijdens de zoekactie die de tweede dag op maandag, zei de ambtenaar.

Singh ‘s dood nam het aantal dodelijke slachtoffers in meer dan 700 gevallen van Pakistaanse beschietingen langs de IB en Line of Control’ (LoC) in de state — hoogste van dit jaar — tot 33. De overledene opgenomen 17 beveiligingspersoneel.

Minister-president is gepland aan te komen in Jammu en Kashmir op 19 Mei. Er is een stilte in vuren langs de IB van de afgelopen drie maanden na intense grens schermutselingen in januari en februari, die leidde tot vele slachtoffers en burgers gedwongen hun huizen te ontvluchten.

Echter, de frequente overtreding staakt-het-vuren door Paksitan er aan de hand was langs de LoC.

Volg De Indian Express Dekking op Karnataka Assemblage van de Resultaten van de Verkiezing 2018. Voor de live-verslaggeving, live-expert analysis en real-time interactieve kaart aan te melden IndianExpress.com

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App