1988 road rage geval: Supreme het oordeel van de Rechtbank op Navjot Sidhu de smeekbede van vandaag

0
55

1988 road rage geval: Het oordeel zal op een pleidooi door Navjot Singh Sidhu, nu Punjab de Minister voor Toerisme, tegen een drie jaar gevangenisstraf toegekend aan hem in de zaak.

Gerelateerd Nieuws

  • Sidhu vrijgesproken in doodslag geval: Politiek, oud-cricketer krijgt een schot in de arm

  • 1988 road rage geval: Verlichting voor Navjot Singh Sidhu als SC opzij zet doodslag overtuiging, een boete voor het veroorzaken van pijn

  • In slachtoffer dorp: Triest voor Gurnam Singh, maar gelukkig voor Sidhu, zeggen bewoners

DE SUPREME Court op dinsdag uitspreken van zijn vonnis in 1988 road rage geval in die cricketer-draaide-politicus Navjot Singh Sidhu werd veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf door de Punjab en Haryana
Hoge Hof.

Het oordeel zal op een pleidooi door Sidhu, nu Punjab de Minister voor Toerisme, tegen een drie jaar gevangenisstraf toegekend aan hem in de zaak. Een college van Rechters J Chelameswar en Sanjay Kishan Kaul zal het uitspreken van het vonnis in de zaak rond 10:30 uur. De bank had, op 18 April, voorbehouden zijn arrest in de zaak.

Er zijn twee verdachten in de zaak – Sidhu en Rupinder Singh Sandhu – die werd ook schuldig bevonden en veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf.

Sidhu, die stoppen met de BJP en sloot het Congres voor de vorige Punjab montage verkiezingen en is momenteel de Toerisme-Minister van Punjab – en Sandhu werden vrijgesproken door de rechtbank in September 1999. Echter, de Hoge Hof omgekeerd dit in December 2006 en hield hen schuldig aan doodslag niet ten bedrage van moord. Ze uitgedaagd deze in de Supreme Court die bleef de overtuiging hangende het beroep is in 2007.

Volgens het openbaar ministerie, het duo, die in een Zigeuner had een twist met Gurnam Singh in de buurt van de Sheranwala Gate Crossing op 27 December 1988, toen de laatste van hen gevraagd aan te geven wijze naar hun auto. De politie beweerde dat Singh was in elkaar geslagen door Sidhu, die later vluchtte de plaats van de misdaad. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis, waar hij werd dood verklaard.

Senior advocaat-R S Cheema vertegenwoordigen Sidhu, had ondervraagd het bewijs gebracht op de plaat door de vervolging, zeggende: “de meest verbijsterende en de verstoring van de orde in het geval dat is wat we hebben op te nemen met betrekking tot de oorzaak van de dood. Het bewijs gebracht op record was duister, onbepaalde tijd is aangegaan en ook tegenstrijdig.”Cheema beweerd dat het medisch advies was “vaag is.”

De Amarinder Singh-led-Congres regering op 12 April gesteund in de overtuiging van het duo.

Het staat ook afgeranseld de verdediging uit door Sidhu dat het slachtoffer was overleden aan een hartstilstand en zei: “er is geen enkel bewijs waaruit blijkt dat de oorzaak van de dood was van een hartstilstand en niet hersenbloeding.”

Een college van Rechters J Chelameswar en S K Kaul voorbehouden zijn om met de verdachte vertelde het hof dat het bewijs over de oorzaak van de dood van het slachtoffer Gurnam Singh was “tegenstrijdige” en het medisch advies “vaag”.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App