Sunanda Pushkar döden fall: Shashi Tharoor flays Delhi Polisen, samtal chargesheet ‘absurt’

0
53

Kongressen MP från Thiruvananthapuram, Shashi Tharoor (Snabb Arkiv)

Relaterade Nyheter

  • Delhi Polisen avgift Shashi Tharoor med grymhet, medhjälp fru ‘självmord’

  • Polisen förlita sig på psykologisk obduktion ” fil chargesheet i Sunanda Pushkar död

  • Sunanda Pushkar var som utsatts för fysisk grymhet, Shashi Tharoor stödde hennes självmord, säger polisen chargesheet

Beskriver chargesheet som “befängt”, Kongressen MP Shashi Tharoor på måndag ifrågasatte den “metoder eller motiv i Delhi Polisen” undersöker sin fru Sunanda Pushkar s mordfall. I sin chargesheet, polisen har anklagats Tharoor under avsnitt 306 (abetment till självmord) och avsnitt 498 (grymhet i ett äktenskap).

“Jag har tagit del av anmälan av denna befängda åtalet & avser att bestrida den kraftigt. Ingen som visste Sunanda tror att hon någonsin skulle ha begått självmord, för att inte tala abetment för min del. Om detta är slutsatsen kommit fram till efter 4+ år av utredning, talar det inte väl av metoder eller motiv i Delhi Polisen,” Thiruvananthapuram MP skrev på Twitter. LIVE-UPPDATERINGAR

“I okt 17, Lagen Officer gjorde ett uttalande i Delhi High Court att de inte har hittat något emot någon & nu i 6 månader så säger de att jag har stödde sig om ett självmord. otroligt!,” han sade, att påpeka att det Delhi Polisens senaste flytta strider mot Lagen Officer tidigare anmärkningar som sagt inga bevis som finns mot honom i fallet.

Kongressen, å andra sidan, anklagade BJP-ledd regering i Centrum för inriktning på sin fest arbetstagare. Samtidigt som media, AICC talesperson Randeep Singh Surjewala sade, “Vi kommer inte att ko ner eller böja sig ner. Detta är en konspiration för att smutskasta Shashi Tharoor. Vi avvisar anklagelserna helt. Detta görs följande instruktioner från BJP och Premiärminister Narendra Modi. BJP: s revenge fabriken är på jobbet”.

Pushkar hittades död i den svit av Södra Delhi hotell på natten den 17 januari, 2014. Sviten var förseglad på att natten själv för utredning. En GRAN som var registrerade av Delhi Polisen den 1 januari 2015 mot okända personer under IPC avsnitt 302 (mord).

Den chargesheet, som löper till runt 3 000 sidor och innehåller flera annexures, stater som Pushkar dog inom tre år, tre månader och 15 dagar av sitt äktenskap med Tharoor, som är Lok Sabha MP från Thiruvananthapuram. Paret knöt knut på augusti 22, 2010.

Polisen lämnat in chargesheet innan Metropolitan Domare Dharmendra Singh, som anser att det är den 24 Maj.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd