Sunanda Pushkar død saken: En tidslinjen av hendelser

0
57

Sunanda Pushkar ble funnet død under mystiske omstendigheter i suite ingen 345 av Hotellet Leela Palace New Delhi. (Filen)

Relaterte Nyheter

  • Delhi Politiet lade Shashi Tharoor med grusomhet, medvirkning kone ‘s ” selvmord”

  • Politiet stole på “psykologisk obduksjon’ til filen chargesheet i Sunanda Pushkar død

  • Sunanda Pushkar var utsatt for fysisk mishandling, Shashi Tharoor abetted hennes selvmord, sier politiet chargesheet

Fire år etter Sunanda Pushkar, kona til Shashi Tharoor, ble funnet død i sin suite på Delhi ‘ s Leela Hotel, Delhi Politiet på mandag leverte en chargesheet og heter Kongressen FB som en tiltalt i saken. Den chargesheet, arkivert før Metropolitan Lagmannen Dharmender Singh i Patiala House court, men nevnt det for å være et tilfelle av selvmord, og ingen har blitt siktet for drap. Den chargesheet nevner ekteskapsproblemer som årsak til selvmord og Tharoor har blitt bokført i henhold til § 306 (abetment til selvmord) og § 498 En (grusomhet i et ekteskap).

LESE – | Shashi Tharoor flays Delhi Politiet, samtaler chargesheet ‘absurd’

En av de mest mystiske og, på samme tid, kontroversielle saker i nyere tid, var det ingen ende på konspirasjonsteorier helt siden hendelsen på suite nummer 345 av Leela Hotellet. Rajya Hus MP Amar Singh hadde påstått at Pushkar er død var et resultat av Tharoor er skjevheter i IPL, mens andre skylden for det på Kongressen leder er affære med den Pakistanske journalisten Mehr Tarar.

Her er en detaljert tidslinje av saken:

16 januar 2014: Sunanda Pushkar og den Pakistanske journalisten Mehr Tarar hadde spyttet på Twitter over de siste påståtte affære med Shashi Tharoor.

Januar 17, 2014: Sunanda Pushkar ble funnet død under mystiske omstendigheter i suite ingen 345 av Hotellet Leela Palace New Delhi. Mens politiet har mistanke om selvmord, muligheten for overdoser var ikke utelukkes siden Pushkar var under medisinsk behandling.

19. januar 2014: legene som gjennomførte postmortem på Sunanda Pushkar Tharoor på AIIMS sa det viste seg å være et tilfelle av “plutselig, unaturlig død”, og som er nevnt mer enn et dusin skade merker på Sunanda hendene og en slitasje på kinnet, noe som tyder på en “bruk av blunt force”, i tillegg til en “deep bite tennene” på kanten av hennes venstre håndflate. Selv om “nominell spor” av anti-angst narkotika Alprazolam ble funnet, var det “ingen funn som tyder på overdoser”.

Januar 20, 2014: Pushkar er leger i Kerala, som hadde behandlet henne dager før sin død, sa at hun ikke hadde blitt diagnostisert med livstruende sykdom som kan ha ført til hennes død.

Januar 21, 2014: Den subdivisional magistraten (SDM), som var på vei likskuet saksbehandlingen som ekteskapet var mindre enn syv år gamle, sa at Sunanda døde av forgiftning. Den SDM, i sin rapport, hadde sagt Sunanda kunne ha dødd i “bare tre måter, morderisk, suicidal og uforutsett”, og politiet bør undersøke videre for å fastslå årsaken til hennes død.

Januar 23, 2014: Etterforskere sa prima facie Pushkar døde av “skjulte forgiftning”. Spor av to legemidler, Alprazolam og Excedrin, hadde blitt funnet i kroppen hennes. Mens Alprazolam er en anti-beroligende, Excedrin er et smertestillende middel — en kombinasjon av paracetamol, acetylsalisylsyre og koffein. Viscera prøvene ble bevart etter obduksjon på AIIMS og sendt til CFSL for ytterligere tester.

Shashi Tharoor ved kremasjon av Sunanda Pushkar kropp. (Express bildet)

På samme dag, sonde inn i Pushkar er død er overført til Delhi Politiet Kriminalitet Gren. Men to dager senere, ble saken overført tilbake til Delhi polce.

Juli 2, 2014: En AIIMS lege, Sudhir Gupta, som ledet panelet som gjennomførte Pushkar er post-mortem hevdet at han ble presset til å manipulere obduksjonsrapporten. Gupta arkivert en erklæring til den Sentrale Administrative Tribunal (CAT) hevder han ble presset til å “dekke opp saken” og gi en “skreddersydd rapport”.

Gupta, i sin rapport, sa Pushkar hadde 15 skade merker på kroppen hennes, de fleste som ikke bidrar til døden. Men det var to skader merker — en injeksjon mark og noen bite merker. Rapporten, sa også at det var tilstedeværelsen av overskytende beløp av alprazolam narkotika i magen.

September 30, 2014: AIIMS leger sender inn viscera rapport til Delhi Politiet.

Oktober 10, 2014: En frisk rettsmedisinske rapporten om saken var skrevet av AIIMS til Delhi Politiet på September 30, som politiet kalt “ubestemt”.

November 9, 2014: Senior BJP leder Subramanian Swamy indikert at han kan sende en PIL krevende en domstol-overvåket sonde inn i det mystiske dødsfallet til Sunanda Pushkar.

Januar 6, 2015: Så Delhi politimester BS Bassi sa Pushkar ikke har begått selvmord, men ble drept. Delhi Politiet registrert et mord sak mot ukjente personer i saken.

Februar 2015: Pushkar er viscera prøvene er sendt til FBI lab i Washington for undersøkelse og identifisering av gift som har drept henne.

November 10, 2015: Delhi Politiet får Pushkar er viscera rapport fra FBI. Rapporten sier stråling i Pushkar er viscera prøvene var innenfor tillatte nivåer og ikke årsaken til hennes død.

November 2015: Delhi politiet spør journalist Nalini Singh, som var en av de siste mennesker til å snakke til Pushkar, for å hjelpe til med etterforskningen. Pushkar hadde angivelig bedt om Singh for å hjelpe henne med å hente BBM meldinger mellom hennes mann og den Tarar.

Februar, 2016: En Spesiell Investifation Team av Delhi Politiet avhørt Shashi Tharoor. Kongressen leder gjentok at Pushkar døde på grunn av overdoser.

Mars 2016: Mehr Tarar kommer til Delhi, møter en senior offiser og benekter enhver kjennskap til Pushkar drapet.

BJP leder Subramanian Swamy flyttet Delhi high court søker en domstol-overvåket probe av en CBI-led-Special Investigation Team. (Filen)

Juli 6, 2017: BJP leder Subramanian Swamy flyttet Delhi high court søker en domstol-overvåket probe av en CBI-led Spesielle Undersøkelse Teamet til døden av Pushkar. Swamy påstått at “overdreven forsinkelse” har vært forårsaket i undersøkelsen “som er en klatt på justice system”.

Oktober 26, 2017: Delhi High Court avvist Subramanian Swamy anførsler som søker en domstol-overvåket SITTE probe, terming hans PIL som en “lærebok eksempel på en politisk interesse for søksmål”.

29. januar 2018: Subramanian Swamy flyttet Høyesterett søker en SIT-probe og påstått at det tok nesten ett år for Delhi Politiet å anmelde FIR i saken, og post-mortem-rapporten sa at Pushkar hadde dødd på en unaturlig død. Imidlertid, SC ba ham om å tilfredsstille på aspekt av vedlikehold på hans bønn. I februar apex-domstolen søkte svar på Delhi Politiet på bønn.

April 20, 2018: Special Investigation Team (SIT) sa Høyesterett at et utkast til sluttrapport hadde vært forberedt etter å ha gjennomført “grundig faglig og vitenskapelige undersøkelser” i saken, og det ville være arkivert i den aktuelle rettssaken retten etter å ha blitt utvalgte.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd