Siddaramaiah: trofast sosialistiske som kjempet årsaken til bakover klasser

0
66

Karnataka Chief Minister Siddaramaiah på et road show i Karnataka. (Filen)

Fra gressende i feltene til å ha fullført sin Bachelor i Jus fra Mysore University uten noen formell skolegang, Karnataka Chief Minister Siddaramaiah – som går av denne samme navn (en sjeldenhet i regionen han kommer fra) – har risset navnet sitt i posten bøker som bare den andre CM, etter Devaraj Urs (1972-77), for å fullføre en full fem år i tjeneste i staten.

Ikke kjent for å hakke ord eller skjule sine ambisjoner, Siddaramaiah var medlem av ulike Janata Parivar fraksjoner før endelig begynte Kongressen i 2006. Mens Urs er hyllet som den største sosiale reformatoren fra staten, Siddaramaiah har igjen et merke for å innføre flere Bhagya ordninger – spesielt Anna Bhagya og også i å godkjenne et eget flagg for Karnataka.

Født til å Siddarame Gowda og Boramma i en avsidesliggende landsby kalt Siddaramanahundi av Mysore-distriktet, Siddaramaiah tilhører Kuruba (hyrde) samfunnet, som utgjør om lag sju prosent av landets befolkning. Interessant, Siddaramaiah ikke liker å bruke koden “leder av Kurubas” på ermet, og foretrekker å være kjent som forkjemper for den bakover klasser. Dette er ikke bare en ren uttalelse. Gjennom sin politiske karriere i Karnataka, 69-åringen har brent midnatt olje-og innrammet politikk for å konsolidere AHINDA (Kannada akronym for minoriteter, bakover klasser og Dalits) stemmer.

Les | Fra å være fengslet i Beredskap til å bli PM for et år, en titt på Deve Gowda er politisk karriere

En self-tilstått agnostiker, Siddaramaiah er ikke en til å besøke templer og hans varemerke antrekk av en hvit kurta og panche, en slags lungi, og en angavastra har skåret ut et bilde av en rustikk politiker i hodet av folk.

En self-tilstått agnostiker, Siddaramaiah er ikke en til å besøke templer og hans varemerke antrekk av en hvit kurta og panche, en slags lungi, og en angavastra har skåret ut et bilde av en rustikk politiker i hodet av folk.

Siddaramaiah, som har sine røtter i Janata Parivar, var påvirket av Dr Ram Manohar Lohia merkevare av sosialismen. Imidlertid, hvis ikke for en advokat i Mysore, Siddaramaiah kan ikke trå på den politiske banen. I 1978, Nanjunda Swamy, en advokat i Mysore, oppdaget Siddaramaiah i tingrettene og ba ham om å ta de politiske stupe. Avgjørelsen bar frukt som Siddaramaiah ble valgt til Mysore taluka og i 1983, gikk han inn i Forsamlingen fra Chamundeshwari på en billett fra Bharatiya Lok Dal, ledet av tidligere Statsminister Charan Singh. Valget tjent Siddaramaiah øyeblikkelig berømmelse i den Gamle Mysuru regionen.

Senere, Siddaramaiah gikk videre til å bli den første presidenten av den Kannada Overvåking Komité som ble satt opp for å overvåke gjennomføringen av Kannada som et offisielt språk. Dette var etter at han sluttet seg til Janata Party. I 1985 mid-term meningsmålinger, Siddaramaiah fikk gjenvalg og ble minister for veterinære tjenester og husdyrhold. Men alt var ikke rosenrødt for Siddaramaiah, og i 1989 ble han beseiret. I 1994 Montering valg, Siddaramaiah beholdt sitt sete, og ble finansminister i Deve Gowda-led Janata Dal regjeringen.

Siddaramaiah, som har sine røtter i Janata Parivar, var påvirket av Dr Ram Manohar Lohia merkevare av sosialismen.

Han ble gjort deputy chief minister når JH Patel ble CM i 1996. Etter delingen i Janata Dal, Siddaramaiah sluttet seg til Janata Dal (Sekulære) fraksjon av Deve Gowda, og ble laget for presidenten i sin state-enhet. I 2004, da Kongressen og JD(S) dannet en koalisjonsregjering med Dharam Singh som CM, Siddaramaiah ble igjen utnevnt som deputy chief minister. Snart, forskjeller dukket opp mellom ham og Gowda og Siddaramaiah ble senere utvist fra partiet.

Etter avslutning av JD(S), Siddaramaiah ønsket å danne et regionalt parti “ABPJD”, men skrinlagt planen senere. JD(S)’s tap ble Congress’ få som Siddaramaiah sluttet seg til Grand Old Party og registrert en dundrende seier i 2006-ved-avstemninger i Chamundeshwari valgkrets til tross for aggressiv valgkamp ved Deve Gowda. Det var ingen ser tilbake etterpå og i 2013, Siddaramaiah ble gjort leder av Kongressen lovgivende part i Karnataka. Etter å ha ledet Kongressen til seier ved å få et absolutt flertall i 2013 statlige valget, Siddaramaiah ble gjort den 22. chief minister i Karnataka.

Siddaramaiah er gift med Parvathi og har en sønn: Yathindra, som er lege og omstridt fra Varuna valgkrets i 2018 Montering valg. Hans annen sønn, Rakesh, som gjorde et par filmroller, døde i juli 2016 i Belgia på grunn av flere organ svikt.

Følg Indian Express Dekning på Karnataka Montering valgresultatet 2018. For live-dekning, live-ekspert analyse og real-time interaktive kart, logg på IndianExpress.com

For alle de nyeste Som Er Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd