Shashi Tharoor debiteras med abetment till självmord i Sunanda Pushkar fall

0
50

Sunanda Pushkar fall: Kongressen MP Shashi Tharoor har redovisats under avsnitten 498 (make eller hans släkting att utsätta en kvinna för att grymhet) och 306 (abetment av självmord) av den Indiska Strafflagen.

Relaterade Nyheter

  • Delhi Polisen avgift Shashi Tharoor med grymhet, medhjälp fru ‘självmord’

  • Polisen förlita sig på psykologisk obduktion ” fil chargesheet i Sunanda Pushkar död

  • Sunanda Pushkar var som utsatts för fysisk grymhet, Shashi Tharoor stödde hennes självmord, säger polisen chargesheet

Kongressen MP Shashi Tharoor på måndag har belastats av Delhi Polisen för medhjälp till självmord av sin fru Sunanda Pushkar. I chargesheet kör in runt 3 000 sidor, polisen hävdade också att Tharoor utsätts Pushkar till grymhet. Kongressen MP har redovisats under avsnitten 498 (make eller hans släkting att utsätta en kvinna för att grymhet) och 306 (abetment av självmord) av den Indiska Strafflagen.

Ta del av chargesheet, Tharoor ifrågasatte polisen “motiv”, efter över fyra års utredning. I en serie tweets, Tharoor skrev: “jag har tagit del av anmälan av denna befängda åtalet &avser att bestrida den kraftigt. Ingen som visste Sunanda tror att hon någonsin skulle ha begått självmord, för att inte tala abetment för min del. Om detta är slutsatsen kommit fram till efter 4+ år av utredning, talar det inte väl av metoder eller motiv i Delhi Polisen. I okt 17, Lagen Officer gjorde ett uttalande i DelhiHighCourt att de inte har hittat något emot någon & nu i 6 månader så säger de att jag har stödde sig om ett självmord. otroligt!”

Sunanda Pushkar döden fall LIVE-Uppdateringar

Metropolitan Domare Dharmendra Singh kommer att överväga chargesheet den 24 Maj, rapporterade PTI. Polisen uppmanade domstolen att kalla Tharoor som en anklagad. Om han döms enligt 306, Tharoor kunde dömas till 10 år och även uppmanas att betala böter. Avsnitt 498A bär ett fängelsestraff på upp till tre år och böter.

I åtalet, som innehåller flera annexures, sade att Pushkar dog inom tre år, tre månader och 15 dagar av sitt äktenskap med Tharoor, som är Lok Sabha MP från Thiruvananthapuram. Paret hade ingått äktenskap, den 22 augusti, 2010.

Pushkar hittades död under mystiska omständigheter i svit nr 345 Hotel Leela Palace New Delhi på natten den 17 januari, 2014.

En GRAN som var registrerade av Delhi Polisen den 1 januari 2015 mot okända personer under IPC avsnitt 302 (mord). Tharoor har samarbetat med de brottsutredande myndigheterna. Han presenterade sig innan utredarna varje gång han kallades.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd