Pune: Kanjarbhat paar banden knoop door het verwerpen van ‘maagdelijkheid test’

0
46

De politie werden ingezet voor de Mei-12 bruiloft. (Express Foto)

Het was een bruiloft met een verschil, als Vivek Tamaichikar gehuwd Aishwarya Bhat in Pimpri op 12 Mei door het nemen van een open stand tegen de vermeende praktijk van de “maagdelijkheid test”, waarin een pas getrouwde vrouw in de Kanjarbhat gemeenschap is gemaakt om het bewijs van haar maagdelijkheid op de huwelijksnacht.

Zowel Vivek en Aishwarya behoren tot de Kanjarbhat gemeenschap, een nomadische stam die haar aanwezigheid in de verschillende lidstaten. Een postgraduaat van het Tata Institute of Social Sciences (TISS) in Mumbai, Vivek is de oprichter van WhatsApp groep “Stop de V-ritueel’, waarin jongeren uit de gemeenschap en een paar ouderen die zijn het verhogen van stem tegen hun kaste panchayat voor naar verluidt het uitvoeren van de praktijk. Aishwarya is de kleindochter van de voormalige PCMC Burgemeester Kavichand Bhat en is het ondersteunen van Vivek beweging.

In hun huwelijk, uitnodiging, Vivek en Aishwarya had een beroep op de gasten om deel te nemen in hun huwelijk voor de versterking van de strijd tegen de “maagdelijkheid test” en andere oneerlijke praktijken in Kanjarbhat gemeenschap.

De bruiloft vond plaats in de aanwezigheid van politie-personeel, acteur Nagraj Manjule, Shiv Sena MLC Neelam Gorhe, Mukta Dabholkar van Maharashtra Andhashraddha Nirmulan Samiti en anderen. Ook, naar aanleiding van een brief van state vrouw commissie chief Vijaya Rahatkar naar Pune city politie, politie werden ingezet bij het huwelijk ceremonie om te voorkomen dat een ongewenst incident.

“Alleen de traditionele Kanjarbhat rituelen die geen schade toebrengen werden gevolgd tijdens ons huwelijk. Geen oneerlijke praktijken zoals ‘maagdelijkheidstests’ of ‘Khushi’ werden gevolgd. De ouderlingen, en de kaste panchayat leden zitten samen voor het huwelijk en beslissen over de hoeveelheid geld die moet worden genomen van de familie van bruid en bruidegom als ‘Khushi’ voor de goedkeuring van het huwelijk. Vrouwen nemen niet deel aan deze vergaderingen. Maar, in mijn huwelijk, mijn moeder en tante en ook anti-bijgeloof activist Nandini Jadhav zat in de vergadering. Geen geld was betaald heeft zo ‘Khushi’. Sommige ouderlingen in de

de gemeenschap kan niet leuk gevonden hebben. Maar mijn ouders en ook Aishwarya ‘ s ondersteund ons volledig. Het huwelijk eindigde gelukkig en rustig. Ongeveer 25 leden van onze WhatsApp-groep, waaronder senior ambtenaar en onze leidende kracht Krushna Indrekar, aanwezig waren,” Vivek zei.

Wanneer ze in contact, anti-bijgeloof activist Nandini Jadhav zei: “ik was aanwezig bij de vergadering tussen de ouderlingen in dit huwelijk. Er is aarzeling bij sommige leden van de gemeenschap. Ze probeerden me te overtuigen dat er niets mis vindt plaats in de gemeenschap. Echter, niemand tegen mij of gesproken over maagdelijkheid test. Het was een revolutionaire huwelijk ceremonie. Wij waarderen het werk van WhatsApp leden van de groep ondanks geconfronteerd met een aantal kansen.”

Voor de laatste paar maanden, de leden van de WhatsApp groep hebben geprobeerd om bewustzijn te creëren tegen “maagdelijkheidstests”. De Indian Express had voor het eerst gerapporteerd over de groep, na zijn lid Siddhant Indrekar een klacht ingediend tegen de Kanjarbhat kaste panchayat op de Vishrantwadi politiebureau op 25 November 2017.

Op 21 januari, enkele leden van de groep werden in elkaar geslagen door een groep van ongeveer 40 tijdens een huwelijk op Bhat Nagar in Pimpri.

Op 28 februari, het beantwoorden van een query door Shiv Sena Neelam Gorhe, Minister van Staat voor binnenlandse Zaken Ranjit Patil verzekerd had bescherming zou worden verstrekt aan degenen die komen met klachten tegen “maagdelijkheidstests”.

Kanjarbhat activist Ganesh Machare zei: “Er was geen plan, door elk lid van de gemeenschap te ontwrichten het huwelijk van Vivek en Aishwarya. In feite, hebben we politie-ambtenaren een verzoek om ze te implementeren politieagenten op hun bruiloft. Niet veel van de Kanjarbhat gemeenschap aanwezig waren bij hun huwelijk als we het niet krijgen van een uitnodiging. We zijn een gemeenschap die gelooft in het geven van gelijke rechten en onderwijs voor onze vrouwen.”

Volg De Indian Express Dekking op Karnataka Assemblage van de Resultaten van de Verkiezing 2018. Voor de live-verslaggeving, live-expert analysis en real-time interactieve kaart aan te melden IndianExpress.com

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App