President manmohan Singh schrijft President op ‘dreigende taal’ gebruikt door PM Modi, zegt het Congres niet zal worden cowed omlaag

0
55

Voormalige minister-president manmohan Singh op maandag schreef een brief aan President Ram Nath Kovind en vraagt hem om te let op Narendra Modi van het gebruik van ongegronde, bedreigende en intimiderende taal. (Bestand)

Gerelateerd Nieuws

  • Separatisten plan protesten tegen PM Narendra Modi ‘ s van J&K bezoek

  • De banengroei of het nummer jugglery

  • Karnataka resultaten 2018: PM Modi, Amit Shah bedank de mensen van de deelstaat Karnataka, ‘karyakartas’

Voormalige minister-president manmohan Singh op maandag schreef een brief aan President Ram Nath Kovind en vraagt hem om te let op Narendra Modi van het gebruik van ‘ongegronde, bedreigende en intimiderende taal’ tegen de leiders van het Congres of een andere partij als het niet behove van de positie van de minister-president.

Verwijzend naar PM-Modi ‘ s speech in Hubli tijdens de campagne voor de Karnataka verkiezingen, waar hij waarschuwde het Congres leiders tegen het oversteken van de grens of het gezicht van een terugslag, de brief stond dat een dergelijke menancing en intimiderende woorden kunnen oproepen schending van de vrede.

“Het congres leiders luisteren met je oren wijd open. Als je de grens, dan is dit Modi, u zal worden geconfronteerd met een terugslag (Congres ke neta kan kholkar zon lijiye, agar simayon ko par karenge, gij Modi hain, lene ke deniëren par jayenge),” de brief geciteerd UUR Modi als te zeggen tijdens een rally in Hubli op 6 Mei. De link naar de video werd ook vermeld in de brief.

De brief was ondertekend door de bekende Congres leiders P Chidambaram, Anand Sharma, Ambika Soni, Mallikarjun Kharge, Motilal Vohra, Kamal Nath, Ashok Gehlot, Digvijaya Singh, Mukul Wasnik en Karan Singh.

Een veroordeling van de “dreiging” van het Congres leiderschap, de brief stond dat een dergelijk discours door een PM onaanvaardbaar was en de partij niet cowed naar beneden door deze intimiderende opmerkingen. “Het Congres partij is de oudste partij in India en heeft vele uitdagingen en bedreigingen. De partij heeft altijd getoond moed en onverschrokkenheid tegenover bedreigingen en uitdagingen,” president manmohan Singh zei.

In de brief wordt ook vermeld dat het gebruik van “menancing” taal door Modi tijdens de verkiezingscampagnes bedroeg het gebruik van bevoegdheden en voorrechten als de PM te regelen het persoonlijke en politieke scores. Het Congres brief komt een dag voordat de resultaten van het Karnataka verkiezingen, die heeft gezien een felle woordenstrijd tussen de twee partijen.

Op 7 Mei, Karnataka Chief Minister Siddaramaiah gezonden had een juridische kennisgeving aan te PM Modi en BJP President Amit Shah over hun voortdurende barbelen nivellering beschuldigingen van corruptie tegen hem. In de aankondiging, de CM ‘ vroeg de twee leiders tot inschrijving van een onvoorwaardelijke excuses of het gezicht van een laster pak de moeite waard Rs 100 crore.

Volg De Indian Express Dekking op Karnataka Assemblage van de Resultaten van de Verkiezing 2018. Voor de live-verslaggeving, live-expert analysis en real-time interactieve kaart aan te melden IndianExpress.com

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd