Malaysia för att granska politiska representation i prop kopplade medel

0
64

Malaysias Premiärminister Mahathir Mohamad, center, vågor bredvid nytillträdd Finansminister Guan Lim Swe, i Petaling Jaya, Malaysia, lördag. (AP Photo/Andy Wong)

Översta News

  • TN plus två HSC resultat 2018 LIVE Uppdateringar: +2 resultaten förklarades, generellt passera procent dips

  • TNDGE HSC +2 Resultat 2018 förkunnade: Hur att kolla på tnresults.nic.i

  • Hög Jack skådespelare Mantra: Det är som om vissa mycket busig vänner har gjort den här filmen

Malaysias Premiärminister Mahathir Mohamad nya regeringen kommer att se över politiska representation i landets största statliga kopplade värdepappersföretag, inklusive de viktigaste nationella och statliga pensionsfonder, de medel som har sagt. Ett gemensamt uttalande från sex fonder sade Mahathir regering, som tog makten efter förra veckans allmänna val, betonade vikten av att “separation mellan professionell förvaltning av institutioner och alla onödiga störningar från politiska eller andra externa parter.”

Malaysias största fonder som leds av chefer oftast utses under nästan tio år lång mandatperiod avsatte Premiärminister Najib Razak. Det var inte omedelbart klart om någon av dem skulle påverkas av den översyn.

Fonderna är suverän fond Khazanah, pension fund Anställda pensionsfonden (EPF), fond-Permodalan Nasional Berhad (PNB), pension fund Kumpulan Wang Persaraan (KWAP), militär pension fund Lembaga Tabung Force Tentera (LTAT) och Lembaga Tabung Haji (LTH), en fond för pilgrimsfärden till Mecka.

Dessa medel kontroll miljarder dollar i tillgångar, inklusive betydande aktieinnehav i några av landets största börsnoterade företag, inklusive banker.

På lördag, Mahathir utsett en särskild lag – möte i Framstående Personer – för att ge regeringen råd för ekonomiska och finansiella frågor för de kommande 100 dagar. Före detta centralbankschef Zeti Akhthar Aziz, miljardären tycoon Robert Kuok, bland andra, var uttagen till team som leds av den förre finansministern Daim Zainuddin.

“För fonder som hade politisk representation på deras respektive styrelse, Daim bekräftade att detta kommer att ses över och ändras, så som krävs,” de medel som sade i ett gemensamt uttalande efter mötet Daim på söndag.

Daim också inhämtat synpunkter från de medel som på utsikterna för ekonomin, marknaden och ringgit valuta.

“Tillsammans kommer vi överens om att samtidigt som marknaden kan se en viss kortsiktig volatilitet som det faktorer i förändringar, outlook utöver det som är positivt. Vi lyfte fram den framväxande konsensus av oberoende bedömare som ser detta som en historisk möjlighet att återställa landets ekonomi,” sades det i uttalandet.

Daim sade också att rådet kommer att använda regeringen-anknutna fonder och företag att granska projekt och kontrakt och andra frågor som avgiftsbelagda vägar.

För alla de senaste Nyheterna, ladda ner Indiska Snabb App