Let op PM Modi op zijn ‘bedreigend’ taal: president manmohan Singh schrijft Voorzitter

0
73

“Het congres citeerde de Minister-president van woorden en zei: “bedreiging aangehouden door de Minister-president aan het Congres leiderschap verdient het te worden veroordeeld.” (Image Bestand)

Voormalige Minister-president manmohan Singh en de top Congres leiders op maandag, schreef aan President Ram Nath Kovind en vroeg hem om voorzichtig Premier Narendra Modi tegen het gebruik van “dreigende”, “bedreigend” en “intimiderend” taal om hen aan te vallen.

De trigger was Modi de verkiezingscampagne van de spraak in Hubli op 6 Mei, tijdens het campagne voeren voor de Karnataka polls, gedurende welke hij trapte het Congres herhaaldelijk praten over de beschuldigingen van corruptie tegen BJP ‘ s chief ministeriële kandidaat B S Yeddyurappa.

Het argument dat Yeddyurappa had geconfronteerd met de rechtbank, Modi beschuldigd van het Congres van het breken van het decorum van het openbare leven door zich te richten op hem. Toen zei hij: “het Congres ke neta kaan kholkar ke zon lijiye. Agar seemaon ko paar karoge, toh yeh Modi hain, lene ke deniëren padh jayenge (Congres leiders te luisteren. Als u grensoverschrijdend zijn, dan is deze Modi zullen ervoor zorgen dat u het gezicht van de gevolgen).”

In haar brief het Congres citeerde de Minister-president van woorden en zei: “bedreiging aangehouden door de Minister-president aan het Congres leiderschap verdient het te worden veroordeeld.” De partij merkte op, “Dit is niet de taal van de Minister-president van een grondwettelijk geregeld democratische land van 1,3 miljard mensen. Een dergelijk discours, of in publiek of privé, is onacceptabel gedrag. De woorden die gebruikt worden zijn dreigend en intimiderend met het oogmerk om te beledigen en te provoceren schending van de vrede.”

Naast de voormalige minister-president, de brief is ondertekend, onder anderen, door Mallikarjun Kharge, Ghulam Nabi Azad, P Chidambaram, Een K Antony, Ahmed Patel, Kamal Nath, Ashok Gehlot, Ambika Soni, Anand Sharma en Digvijaya Singh.

De Congres leiders zei de President, als de Constitutionele hoofd, “geniet van hoge plicht en verplichting tot het adviseren en begeleiden van de Minister-president en zijn kabinet. Toegegeven, de Minister-president is niet te verwachten dat het gebruik dreigende taal, zelfs in de loop van de verkiezingscampagne, die tantamounts om met behulp van zijn bevoegdheden en voorrechten als de PM te regelen het persoonlijke en politieke scores.”

De Congres leiders zei: “De Voorzitter kan voorzichtig de Minister-president van het gebruik van dergelijke ongegronde, bedreigende en intimiderende taal tegen de leiders van het Congres partij, of van enige andere partij of persoon, als het niet behove van de positie van het UUR.”

Prime Ministers in het verleden, de leiders van de oppositie zei, hebben gehandhaafd “onmetelijke waardigheid en decorum in de uitoefening van publieke of private functies/acties. Het is ondenkbaar dat in ons democratisch staatsbestel, de minister-president als hoofd van de regering zou spreken, met woorden, die dreigen, intimideren, in inhoud en een openbare waarschuwing aan de leiders en de leden van de grootste oppositiepartij…”

Volg De Indian Express Dekking op Karnataka Assemblage van de Resultaten van de Verkiezing 2018. Voor de live-verslaggeving, live-expert analysis en real-time interactieve kaart aan te melden IndianExpress.com

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App