Kinas centralbank säger att upprätthålla en neutral politik, stabil yuan

0
65

People ‘ s Bank of China kommer att parera systemrisker och använda flera penningpolitiska verktyg för att säkerställa finansiell stabilitet i världens näst största ekonomi, det sade i sin första kvartalet penningpolitiska rapport om genomförandet.

Översta News

  • TN plus två HSC resultat 2018 LIVE Uppdateringar: +2 resultaten förklarades, generellt passera procent dips

  • TNDGE HSC +2 Resultat 2018 förkunnade: Hur att kolla på tnresults.nic.i

  • Hög Jack skådespelare Mantra: Det är som om vissa mycket busig vänner har gjort den här filmen

Kinas centralbank kommer att behålla sin neutrala penningpolitiken och hålla likviditet och kreditökningen i stort sett konstant medan hålla yuan valutan i stort sett stabil, det sade på fredagen. Centralbankens överraskande skär i kassakravet nyckeltal (RRR) den 17 April och växande oro för ett handelskrig med Usa har fått marknadens förväntningar på lösare politik för att stödja ekonomin. People ‘ s Bank of China kommer att parera systemrisker och använda flera penningpolitiska verktyg för att säkerställa finansiell stabilitet i världens näst största ekonomi, det sade i sin första kvartalet penningpolitiska rapport om genomförandet.

Centralbanken kommer att hitta en balans mellan att stabilisera den ekonomiska tillväxten, driver strukturella förändringar och förebygga risker, sägs det.

“Å ena sidan, är det nödvändigt att styra likviditeten skala för att hjälpa deleverage och förhindra finansiella risker. Å andra sidan, är det nödvändigt att på ett övergripande sätt överväga förändringar i den makroekonomiska miljön och stärka den politiska samordningen,” sade centralbanken.

Kinas totala skuldsättning ökade med 2,7 procentenheter i år 2017 250.3 procent av bruttonationalprodukten på grund av påverkan från Kinas supply-side reformer, förbättra ekonomin och företagens vinster, sade banken.

Företagens skuldkvot sjönk med 0,7 procentenheter förra året till 159 procent av BNP, den första nedgången sedan 2011, samtidigt som hushållens skuldsättningsgrad klättrade 4 procentenheter till 55,1 procent av BNP, sägs det.

Centralbanken också planer på att ta överlåtbara inlåningsbevis (icke smittsamma sjukdomar) emitterade av finansiella institutioner med tillgångar på mindre än 500 miljarder yuan ($79 miljarder euro) i sin kvartalsrapport macro-prudential bedömning (MPA) från första kvartalet i år 2019.

Centralbanken bekräftat att det kommer att hålla yuan i stort sett stabil och samtidigt öka valuta är två-vägs fluktuationer och fördjupa marknadsbaserade ekonomiska reformer.

Den vägda genomsnittsräntan för icke-finansiella företag, en viktig indikator som speglar företagens finansiering kostnader, ökade med 22 punkter under första kvartalet till 5.96 procent, efter en 2 punkter nedgång i föregående kvartal. ($1 = 6.3302 Kinesiska yuan renminbi)

För alla de senaste Nyheterna, ladda ner Indiska Snabb App