Kathua våldtäkt fall: BJP-ledaren ropar konspiration mot folket i Jammu

0
57

BJP MLA och tidigare Jammu och Kashmir skogen minister Choudhary Lal Singh tar upp en presskonferens i Oslo på måndagen. (PTI Foto)

Översta News

  • IPL 2018 Live Betyg MI vs KXIP på Wankhede-Stadion: MI vs KXIP Förutspådde att Spela 11

  • TN + 2 resultat 2018 LIVE Uppdateringar: HSC plus två resultaten som släpptes på tnresults.nic.i, in passera procent

  • Indien väder LIVE UPPDATERINGAR: Damm storm i inkomst påståenden ett liv, flera skadade

Ledande BJP-ledaren Lal Singh sade på måndagen att det var en “konspiration” för att förtala människor Jammu över den fruktansvärda våldtäkten och mordet på en åtta-årig flicka i Kathua, och upprepade kravet på en CBI sond i det. Singh, som avgick från Jammu och Kashmir ministerrådet efter att uppvakta kontrovers genom att delta i en demonstration i stöd för de åtalade i målet, ifrågasatte staten och “Kashmir-centrerad människor” om sina invändningar mot att en CBI sond.

“Jag vill be för dem som är emot CBI undersöka huruvida de tror att CBI är ett Pakistan byrån”, sade han.

“Skam över dem som dubbade Dogras Jammu som pro-våldtäktsmän. De kommer att utsättas för. Den uppfattning som skapats av media och vissa Kashmir-centrerad människor som Dogras är pro-våldtäktsmän var en konspiration mot Jammu och dess Dogras att förtala och försvaga dem,” Singh sagt till reportrar här.

Singh, som har organiserat över 30 rallyn i Kathua, Samba, Jammu, Udhampur, och Reasi distrikt sedan han avgick som minister förra månaden, sade, “Vi kommer att tvinga regeringen att genomföra en CBI sond. CBI sond kommer att återställa respekten för Dogras och ge rättvisa offret en flicka.” “Vi vill CBI sond och kommer inte att sluta förrän CBI sond som är beställt,” sade han.

BJP-ledaren sade att Dogras skulle ta ut en “Swabhiman Rally” på Kanske 20 i Hiranagar bälte av distrikt “för att återställa självrespekt och värdighet Dogras”. Flickan, som tillhör en nomadiska samhället, blev bortförd, gruppvåldtäkt och mördades i januari detta år. Fallet utlöste en rikstäckande upprördhet.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App