J&K govt verwijdert officier die uitgegeven om voor Kashmiri Pandita een bezoek aan Kheer Ma tempel

0
51

Jammu en Kasjmir Chief Minister Mehbooba Moefti. (Express photo/Shuaib Masoodi)

Gerelateerd Nieuws

  • Ramzan staakt-het-vuren: Moefti Centrum verwelkomt het besluit, Omar waarschuwt militanten worden blootgesteld als ‘mensen’ s vijanden’

  • BSF man, politieagent gedood in twee afzonderlijke J&K incidenten

  • BJP-leiders bedrijf dat gekocht Nagrota land dankt Rs 29.31 crore naar J&K Bank, account NPA

Dagen na de Adjunct-Commissaris (Reliëf), Jammu, vroeg Kashmiri Pandita van plan om te bezoeken tempels in de Vallei op Kheer Ma festival volgende maand naar zichzelf registreren, J&K overheid op maandag verwijderde hem.

Terwijl Kashmiri Pandita bezoek Tulmulla tempel in Ganderbal elk jaar voor het festival, Adjunct-Commissaris (Verlichting) K S Sidha had nog drie meer bestemmingen — Tikker in Kupwara, Manzgam in Kulgam, en Matthan in Anantnag — in de toepassing van registratie.

“Een functionaris van mijn afdeling had afgegeven van de kennisgeving, zonder mijn medeweten. Ik heb bevrijdden hem van mijn afdeling en hebben een proces gestart om te schrijven naar GAD (Algemene Administratie) bevestig hem,” Minister van staat voor Noodhulp en Rehabilitatie Javed Mustafa Mir vertelde de media in Srinagar. “Ik had geen informatie over het (de orde).”

Op 10 Mei Sidha uitgegeven een application format en vroeg de mensen van Kashmiri Pandit gemeenschap van plan om te bezoeken tempels in de Vallei zich inschrijven. “Alle Kashmiri Migranten verlangend onderneming bedevaart naar Mata Kheer Ma Tulmulla (ganderbal)/Tikker (Kupwara)/ Manzgam (Kulgam)/Matthan (Anantnag) tijdens het huidige boekjaar op de daaruit voortvloeiende Zestha Ashtami, die valt op 20-06-2018, worden verzocht om toestemming te geven op de volgende indeling van de betrokken Zonale Officer/Commandant van het Kamp door of voor 20-05-2018,” de kennisgeving is vermeld.

“De bedevaart voor Mata Kheer Ma Tulmulla (Ganderbal) zal beginnen vanaf Jammu op 19-06-2018 voor Tulmulla Ganderbal en voor de Tikker (Kupwara) en Manzgam (Kulgam) op 18-06-2018 en rendement uit Kashmir op 20-06-2018,” verklaarde.

Minister Mir zei Kashmiri Pandita zijn zonen van de bodem en hoeft zich niet te registreren, zich voor een pelgrimstocht in de Vallei. “Ze komen wanneer ze willen. Ze hoeven niet om ons te vragen,” zei hij, eraan toevoegend dat het de overheid is die een commissie om te kijken naar het probleem.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App