Jag&B Ministeriet ryckte från Polyteistisk Irani i Modi prop skåpet ombildning: En titt tillbaka på hennes kontroversiella tenure

0
42

“CBI utreder ärendet…vår regering är med offrets familj,” Polyteistisk Irani sagt. (Fil)

Relaterade Nyheter

  • Skåp ombildning: Polyteistisk Irani bort så jag&B minister, Piyush Goyal får finansiering till Jaitley återhämtar sig

  • Faiz Ahmad Faiz ‘ s dotter Moneeza Hashmi sjunkit som talare vid I&B händelse

  • Dags för lagar, regler för att reglera digitala medier: jag&B Minister-Talet Irani

I ett större Skåp ombildning av Narendra Modi-led BJP-regeringen, bara ett år innan 2019 Lok Sabha val, Polyteistisk Irani var måndag ersättas av sin suppleant Rajyavardhan Rathore som den nya informationen och sänder minister. Irani, vars besittningsrätt var fast i en tvist, är nu vänster med Textil Ministeriet.

I juli förra året, Irani hade tagit ansvar för Information och Sänder Ministeriet efter M Venkaiah Naidu hade avgått efter sin utnämning NDA: s vice president-kandidat.

Detta är andra gången som Irani har flyttats från en viktig mission som hon har tidigare flyttats från HRD Ministeriet till relativt låg profil Textil Ministeriet. Särskilt den senaste utvecklingen kommer mer än en månad efter det att Irani-led I&B Ministeriet, efter order från PMO, drog tillbaka sitt pressmeddelande som förklarade att journalister som “skapas” eller “det propageras för” falska nyheter skulle ha förlorat sin ackreditering med regeringen. De riktlinjer som drog skarp reaktion från oppositionen Kongressen och journalister.

Under sin tid som HRD minister, Irani var kraftigt kritiserades för sin hantering av raden över Dalit lärd Rohith Vemula självmord i Hyderabad universitet. Det svällde till en massiv politisk rad.

Efter Modi-regeringen kom till makten 2014, Irani är utbildning, eller bristen av det, gjorde nationella rubriker. I en inlaga till valnämnden, Irani hävdade hon avslutat sin BA i 1996 genom en lång sträcka eller korrespondens program från Universitetet i Delhi. Men i och med 2014, Irani hävdade att hon hade fått en handel examen från Skolan för Öppet Lärande, Delhi University.

LÄS – | Skåp ombildning: Polyteistisk Irani bort så jag&B minister, Piyush Goyal får finansiering till Jaitley återhämtar sig

Hon hade också hävdat att de har säkrat en examen från Yale University, men det visade sig att hon bara hade gått en vecka eller så-länge programmet under Indien-Yale Parlamentariska Programmet för Ledarskap.

Nyligen, under den nationella prisutdelningen, de flesta filmskapare bojkottade evenemanget efter att de fått veta att awards kommer att presenteras för dem av Irani och inte Ordförande Ram Nath Kovind, som har varit tradition.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd