ISCE, ISC resultat 2018: I sällsynta fötter, två flickor i samma skola betyg LUFTKONDITIONERING, andra och tredje rangen

0
75

Resultatet av testet förklarades på måndag. (Snabb Bild)

I en sällsynt bedrift, två tjejer från samma skola har fört oss tillbaka till staden Jalandhar genom att göra andra och tredje All-Indien rang (LUFT) i ICSE Studentexamen, vars resultat förklarades på måndag. Båda av dem har haft förväntad hög rang men det var en dröm som gick i uppfyllelse för dem båda genom att få LUFT, andra och tredje led. Både flickor och studerade i samma avsnitt i St. Joseph ‘ s Convent school (för flickor).

Efter det att resultaten förklarades, både gav kredit till sina lärare och föräldrar som inte sätter någon press på dem att göra poäng höga poäng. Jasmine Chahal, som stod för det andra, fått 99,2 procent. Hennes far är en polis medan hennes mamma är en lärare.

Läs: ICSE, ISC resultat 2018 förklarade: 64 studenter får mer än 99 procent

Talar till Indian Express, hon tillskrivs sin framgång till henne teahcers och föräldrar. Hon sa själv-studera och konsekvent sätt hjälpte henne att få grepp över de ämnen som, men tillägger samtidigt att hon tog undervisning i Matematik. Hon sa att hennes mål i livet kommer att raderas när hon rensar sin 10+2 tentor.

Läs: ICSE, ISC resultat 2018 förklarade, ICSE pass procent på 98.51, ISC på 96.21

Abheya, som fått 99% och kom på tredje rang, är dotter till Naveen Arora, som driver ett finansiellt institut lån franchise. Hennes mor, Devika Arora, är en hemmafru. Hon gjorde ett perfekt 100 i Matematik, datalogi och Naturvetenskap, 99 i samhällskunskap, 96 i engelska och 95 i Punjabi. Hon sa att hennes uppmärksamhet i klassen och disciplinerad undersökning var nyckeln bakom hennes prestationer. Hon sa att hennes föräldrar har alltid stöttat henne i hennes studier. Abheya har gått 10+1 i Handel ström och strävar efter att bli antingen en Auktoriserad Revisor eller tydlig UPSC (tjänstemän).

För alla de senaste Utbildning Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App