CISCE te stellen vraag papieren voor de klassen IX, XI

0
58

Twee sets van de vraag papieren worden opgesteld voor elk van deze niveaus, één voor tests in de heuvel scholen te worden uitgevoerd in November/ December, en de andere voor de examens op scholen in de vlakten te worden uitgevoerd in februari/ Maart.(Representational Afbeelding)

De Raad voor de Indische School Certificaat de Examens (CISCE) heeft besloten om vraag papieren voor het afsluitend examen van de Klassen IX en XI voor de kernvakken in alle streams van de 2019 sessie. Echter, de scholen evalueren de kranten op hun einde.

Spreken over de verandering, Gerry Arathoon, chief executive en de secretaris van CISCE, zei: “Er is besloten dat vanaf 2019 zal de raad ook papieren voor het afsluitend examen van de Klassen IX en XI …en stuur het naar de scholen die bij ons zijn aangesloten. Dit wordt gedaan om normalisatie in het systeem.”

Twee sets van de vraag papieren worden opgesteld voor elk van deze niveaus, één voor tests in de heuvel scholen te worden uitgevoerd in November/ December, en de andere voor de examens op scholen in de vlakten te worden uitgevoerd in februari/ Maart.

Arathoon toegevoegd dat een dergelijke stap is te zorgen voor een evenredig deel van de syllabus naar behoren is behandeld in elk van de twee-jarige cursus, en dat er geen over-belasting van de studenten op een bepaald niveau. Als gevolg weightage zal worden gegeven aan alle hoofdstukken/ participaties in de gebifurceerde syllabus, dit zal ontmoedigen proppen.”

Momenteel 2,161 scholen houden het ICSE examen, en 1,034 scholen houden de ISC. Terwijl meer dan de 1,80,000 de leerlingen in de Klas X examen elk jaar bijna 80.000 verschijnen voor de Klasse XII-examen.

Volg De Indian Express Dekking op Karnataka Assemblage van de Resultaten van de Verkiezing 2018. Voor de live-verslaggeving, live-expert analysis en real-time interactieve kaart aan te melden IndianExpress.com

Voor al het laatste Onderwijs Nieuws, download Indian Express App