BJP kommer att utvecklas starkt under 2019 Lok Sabha val än 2014, säger Amit Shah

0
74

BJP chief Amit Shah vid möte på måndag. (Twitter/@AmitShah)

Relaterade Nyheter

  • Karnataka valresultatet 2018 data crunch: Kongressen plus JD(S) skulle kunna innebära att endast 6 Lok Sabha platser för BJP

  • Karnataka montering valresultatet 2018: Siffrorna ger BJP stort uppsving före 2019 LS omröstningar

  • Karnataka resultat 2018: PM Modi, Amit Shah tacka folket i Karnataka, ‘karyakartas’

Att hävda att BJP kommer att bryta den “myten” om att det inte kan återvända till makten i centrum, dess ordförande Amit Shah sade på måndagen att partiet kommer att bli starkare i och med 2019 valurnorna jämfört med det senaste valet. Vid ett möte i partiets nationella office-bärare, statens verkställande direktörer och andra viktiga ledare från staterna, Shah ange tonen för de kommande riksdagsvalet och beskrivs den föreslagna allians av partier i opposition mot BJP som en fråga av lycka, som säger att det underströk att hans parti styrka.

Fest talesmän Sudhanshu Trivedi och Shahnawaz Hussain informerade reportrar på Shah tal, som Hussain beskrivas som ljudet av klockorna för Lok Sabha enkäter, en dag före tillkännagivandet av avgörande Karnataka montering valresultatet.

Shah sade att hans parti hade redan avslöjade dem som sade sin enorma vinst i 2014 års enkät var en “fluke” genom att vinna 11 statliga församlingen valet och nu hade över 1800 MLAs och över 11 crore medlemmar. Han har också uttryckt förtroende för att BJP kommer att slita Karnataka från Kongressen.

Mitt krav från oppositionspartierna att BJP kan hitta den kommer tuffa 2019 om de enas, sade han en atmosfär som skapas inför varje omröstning för att tona ner sitt partis chanser och vissa människor ser då för alla typer av skäl att förringa dess seger.

Förutom Premiärminister Narendra Modi ‘ s popularitet och organisatoriska styrka BJP hade också spelat en viktig roll i dess framgångar, sade han, och tillade att Kongressen:’ fall var ett resultat av sin arrogans och vanvård av sin organisation, som förstördes under åren.

Med Modi regeringen set för att slutföra sitt fjärde år denna månad, Shah sa att det hade varit för de fattiga, och fest arbetstagare kan vara stolt över sina resultat, eftersom de strävar efter att reatin makt i och med 2019.

Att påstå att BJP har inte bildat regering bara för att vara i kraft, men för att ändra land, han sa att det kommer att bygga ett Indien så stark som resten av världen kommer att titta på det på ett sätt som det skådar Usa, enligt Hussain.

“Det var sagt om BJP att den kan bilda regeringen en gång men inte tillbaka till makten. Vi måste bryta denna myt. När vi kommer vinna valet i och med 2019, då vi kommer att visa att vi vet hur vi ska bilda, driva och återgå till regeringen,” sade han.

Shah kan ha på hans sinne ödet för första BJP-ledd NDA regeringen som hade förlorat i 2004 Lok Sabha enkät trots att ses som favoriter att återvända till makten före valet.

Politiska förståsigpåare har varit att titta på sitt partis uppgång med nyfikenhet, eliten delen av samhället med förvåning medan dess rivaler är nyfiken, sade han, och tillade att BJP arbetstagare är full av self-pride, men deras tillfredsställelse bör inte ge efter för självbelåtenhet. “BJP president har på ett sätt lät hornet för 2019 val. Vi kommer att vinna Karnataka omröstningar i morgon och måste förbereda sig för från och med idag till och med 2019 poll” Hussain said.

Den part som inte skulle vara nöjd tills den bildar regeringar i stater som Odisha, West Bengal, Kerala, Telangana och Andhra Pradesh, sade han.

I mötet, Shah gjorde även en bedömning av den organisatoriska arbete och olika mål som partiet hade ställt upp för sin statliga enheter och MPs och MLAs. Han uttryckte även sin ångest över förlusten av liv på grund av ogynnsamma väderförhållanden i olika delar av landet och frågade partiets lokala enheter för att bistå människor i nöd.

Trivedi sade Shah tog också feedback från ledare om olika program som partiet hade organiserat under sin senaste “gram swaraj” – kampanjen och försökte också förslag från dem på att fira den fjärde årsdagen av Modi regeringen.

Den part också fördömt våldet under panchayat omröstningar i West Bengal och slå ut på Trinamool Congress regeringen.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App