West-Bengalen panchayat polls vandaag: Van Trinamool ‘winnaars’ te BJP kanshebbers, Lalgarh houdt haar adem in

0
61

TMC is panchayat poll kandidaat Lakshmi Singh, die won niet-betwiste van Netai, met Hansa Roy en Dilip Sen, die werden geschoten op zeven jaar geleden door vermeende CPM kaders voor niet helpen tegen de Maoïsten. (Express Foto: Subham Dutta)

OP HET oppervlak, het is het leven zoals gebruikelijk in Netai dorp, op ongeveer 2 km van het Lalgarh. In iets meer dan 12 uur van nu, West-Bengalen ziet cruciaal panchayat polls, maar hier, net als in 16,183 andere gram panchayats over de staat, de Trinamool Congres kandidaat gewonnen heeft onbetwist. Echter, met de Supreme Court zetten de resultaten van deze niet-betwiste zetels in de wacht, de spanning is voelbaar.

Het was in Netai dorp dat op 7 januari, 2011, zeven dorpelingen hadden doodgeschoten door vermeende CPM kaders voor niet helpen tegen de Maoïsten. Een monument genoemd Shahid Bedi staat in hun geheugen. De moorden werden beschouwd als één van de turnaround momenten in de CPM ‘ s wel en wee in de staat, eindigt de 34-jarige heerschappij in de staat en leidt tot de Trinamool Congres overwinning.

Lees – | West-Bengalen landelijke verkiezingen: de lakmoesproef voor Mamata Banerjee te midden van toeneming van de BJP

Hansa Roy, 52, Lakkhan Sen, 26, en Dilip Sen, 30, nog steeds dragen de wonden van die dag — en de angst dat de omstandigheden van maandag panchayat polls kon brengen die dagen van geweld terug. “Ik was een schot in de arm en bracht maanden in het ziekenhuis. Ik verloor mijn neef. Het is belangrijk dat we niet zulke dagen niet meer,” zegt Roy.

In de buurt Lalgarh is een voormalige broedplaats voor Maoïstische activiteiten en zag een aanval op dan de chief minister Buddhadeb Bhattacharya in November 2008. Terwijl de TMC nu de zeggenschap over het gebied, is het op tegen een aantal van grassroot partij leiders te betwisten, als Onafhankelijken.

BJP kandidaat Bharati ‘ Mahato bij haar thuis op Barajamda op zondag.(Express Foto: Subham Dutta)

Van de 115 gram panchayat zetels in het Lalgarh, de TMC heeft zitten kandidaten op 100. Bonobihari Roy, 74, de president van de Trinamool het Lalgarh blok, zegt ze moest vragen veel van hun zitten panchayat leiders om weg als ze had “gestolen geld en niets gedaan voor het volk”. “Maar nu zijn ze te betwisten, als Onafhankelijken. Een gedeelte van onze leiders zijn ook campagne voeren voor hen. Er is zo veel lobbyen. Maar ik ben ervan overtuigd dat we zullen winnen meer zetels dan de Oppositie in combinatie,” zegt Roy.

Lees – | West-Bengalen: 9000 Kolkata politie worden ingezet voor de landelijke polls

Op ongeveer 40 km afstand, in Barajamda dorp in Belatikri, Bharati ‘ Mahato, de BJP panchayat kandidaat, is bezig met het slijpen van ruwe kurkuma op een steen aan de achterkant van haar huis. Het dorp heeft ongeveer 800 kiezers was oorspronkelijk een Linker-supporter. Deze keer, ze zijn alle back-de BJP.

“Mijn man zei me om voor de wedstrijd en dus ook de dorpelingen, ik ben dus te betwisten. Ik weet weinig over de politiek,” zegt Bharati’, van wie de echtgenoot is van een stuurprogramma.

“Sinds de Maoïstische probleem opgedoken en de TMC aan de macht kwam, de Linker is afgenomen. Om te overleven, we zijn met de BJP,” zegt Tribhanga Maiti, een boer. “Morgen ten minste in dit dorp zijn we klaar voor het geven van een gepast antwoord als de Trinamool goons proberen en vast te leggen stands,” zegt Jogesh Maity, 32.

In Harda, Binpur, echter, de BJP kandidaat die is ook de district secretaris heeft niet thuis komen in meer dan twee maanden. Een voormalige TMC-lid samen met zijn vrouw in de panchayat, toen hij lid werd van de BJP twee jaar terug.

TMC is Lalgarh blok president Bonobihari Roy in zijn huis in Lalgarh. (Express Foto: Subham Dutta)

“Een maand geleden, ze probeerden mij te doden. Als mensen de kans krijgen om te stemmen, zullen we winnen alle plaatsen in dit gebied. Ze (regeringspartij) politie klap valse zaken tegen onze leiders, met inbegrip van mij,” zegt Rajesh Mondol, zittend op het dak van een kleine partij kantoor in de buurt van Harda markt. Hij is terughoudend om te voldoen aan de op de straat of in de één-kamer partijbureau om “veiligheidsredenen”.

In de buurt van Lalgarh, in Belpahari s 128 gram panchayat zitplaatsen, een tribal outfit genoemd Adim Adivasi sea breeze candidasa mendira Manch is opgegroeid en Onafhankelijke kandidaten. Maoïstische posters zijn aandringen van ondersteuning voor deze Zelfstandigen en voor het boycotten van de belangrijkste politieke partijen. Dit is het enige gebied waar de TMC-niet kon campagne.

Over Netai, de onbetwiste TMC ‘winnaar’ heeft haar eigen set van problemen. “Ik weet niet wat er zal gebeuren”, zegt Lakshmi Singh, 21, wiegt haar zeven maanden oude baby. “Ik heb gehoord van het Hooggerechtshof zei iets en ik krijg niet mijn winnaar certificaat. Het was niet mijn schuld dat niemand bestreden tegen mij,” zegt ze.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App