Verontwaardigd, Bal Gangadhar Tilak de familie vertelt Rajasthan te verbieden boek, verwijzend hem ‘Vader van het Terrorisme’

0
45

Sociale Hervormer Bal Gangadhar Tilak. Express archief foto

BEDWELMD door de beschrijving van de Bal Gangadhar Tilak in een Klasse VIII naslagwerk in Rajasthan — die zei dat de sociale hervormer en freedom fighter genoemd werd de “Vader van het Terrorisme” — de Tilak familie in Pune heeft genomen van de zaak met de Rajasthan overheid.

Ze drong er bij de Rajasthan overheid om ervoor te zorgen dat de denigrerende opmerking is verwijderd en zocht een verbod op het boek. De familie van Lokmanya Tilak heeft ook gevraagd actie tegen degenen die het boek en ingestemd met de inhoud.

“We zijn geschokt en boos dat iedereen kon een denigrerende opmerking over de man die gaf 50 jaar van zijn 64-jaar-lang leven de natie…dit is hoe ze omgaan met hem… en hem namen, zoals ze hebben gedaan in het boek bedoeld voor schoolkinderen in Rajasthan… dit is niet te bevatten,” zei Mukta Tilak, de Burgemeester van Pune en grote-kleindochter-in-wet van Tilak.

Lees | Rajasthan minister op ‘vader van het terrorisme’ Bal Gangadhar Tilak: Lees het in de juiste context

Tilak, een BJP leider, gezegd dat het niet alleen de vrijheid heeft fighter is weergegeven in slecht licht, maar de “natie heeft beledigd”. “Ik heb een brief geschreven aan de Rajasthan overheid en verzocht niet alleen de denigrerende verwijzing verwijderd… maar voor een verbod op het boek zelf. De overheid moet ervoor zorgen dat het boek niet blijven in circulatie meer. Het heeft beledigd niet alleen het geheugen van Tilak, maar de hele natie,” zei ze.
De omstreden onderdeel van het naslagwerk, een privé-engels-medium aangesloten scholen de Rajasthan

Raad van bestuur van het Secundair Onderwijs, luidt: “de Bal Gangadhar Tilak is aangetoond dat een pad in de richting van de nationale beweging, daarom wordt hij genoemd als de vader van het terrorisme.” Terwijl de fout is toegeschreven aan foutieve vertaling en werd naar verluidt rechtgezet in de herziene uitgave van het boek, de Tilak familie zei: “enorme schade” heeft gedaan om het imago en de waardigheid van de vrijheidsstrijder.

“Dit lijkt onderdeel te zijn van de BJP-regime de agenda om de geschiedenis te veranderen op de staat en nationaal niveau… Er kan niets meer beledigend dan het bellen van Tilak de vader van het terrorisme,” aldus Ramesh Iyer, algemeen secretaris van Pune city Congres. De Hindoe Janajagruti Samiti heeft gereclameerd naar Rajasthan Chief Minister Vasundhara Raje over de kwestie.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App