Sitharaman zegt Sharif de toelichting op 26/11 aanvallen verdedigen govt stand, Pakistan ex-minister beschuldigt India van vertraging in de proefversie

0
43

Minister Nirmala Sitharaman zei India had onderhouden regelrechte dat het perceel voor de aanslagen in Mumbai werd geboren in Pakistan. (Express Foto door Prem Nath Pandey)

Gerelateerd Nieuws

  • Wonen in bedrog

  • Pakistan beveiliging panel wijst Nawaz Sharif de toelichting op 26/11 aanvallen als misleidende, beschuldigt India voor het uitstellen van de proef

  • 26/11 Mumbai terroristische aanslag: pakistaanse Leger om elkaar te ontmoeten, Nawaz Sharif zegt offerte ‘schromelijk verkeerd geïnterpreteerd’

Een dag na de afgezette premier Nawaz Sharif stilzwijgend toegelaten tot Pakistan ‘militanten’ achter de 26/11 aanvallen, de opmerkingen zijn omspoeld door politici van zowel de naburige landen te targeten elkaar. Terwijl Minister van Defensie Nirmala Sitharaman genaamd Sharif onthulling “ernstige” en één die betuigde India ‘ s staan, voormalig Pakistan minister van binnenlandse zaken Chaudhry Nisar Ali Khan zei dat de “niet-coöperatieve houding” en “koppigheid” van de Indiase regering was de grootste struikelblok in het proces is het bereiken van een conclusie.

LEES | Nawaz Sharif spreken Modi ‘ s taal te beschermen oneerlijk verkregen rijkdom, zegt Imran Khan

Het aanpakken van een persconferentie op zondag, Sitharaman zei India had onderhouden regelrechte dat het perceel voor de aanslagen in Mumbai werd geboren in Pakistan en de handlers van de 10 Lashkar-e-Taiba mannen die bestormden de Taj Hotel bediend vanuit het naburige land. “Het is zeer ernstig openbaarmaking. De positie van India is dat het brein van de Mumbai terroristische aanslag te bedienen vanuit Pakistan. Wij geloven er sterk in dat de handlers van de aanslag in Pakistan,” Sitharaman zei, toevoegend, “Het (Sharif opmerkingen) bewijst alleen maar dat India’ s staan al helemaal.”

Pakistan is voormalig minister van binnenlandse zaken Chaudhry Nisar Ali Khan (L) vroeg de haast in het hangen van Ajmal Kasab. (Bestand)

In een zeldzame toelating van een top Pakistaanse leider, Sharif, in een interview met de Dageraad, zei dat militante organisaties waren actief in de land-en ondervraagd Islamabad is het beleid voor het toestaan van “non-state actors” de grens en “kill” de mensen in Mumbai. Zonder de naam van Mumbai aanval brein Hafiz Saeed en Maulana Masood Azhar ‘ s militante organisaties — Jamaat-ud-Dawah en Jaish-e-Mohammed — die in het land ongestraft, Sharif zei: “Militante organisaties zijn actief in Pakistan… Noem ze niet-statelijke actoren, dienen wij hen in staat stellen om over de grens en doden van meer dan 150 mensen in Mumbai? Uitleggen aan mij. Waarom kunnen we niet volledig op de proef.”

Reageren op Sharif ‘ s verklaring, Nisar, onder wiens kijken naar de Federal Investigation Agency (FIA) werd het onderzoek naar de aanslagen in Mumbai, zei ondanks India bezitten “90 procent van het bewijs” van het incident, het deed geen moeite om de delen die met de Pakistaanse gerechten. “Ondanks herhaalde pogingen, India weigerde te delen die feiten en bewijs met de FIA en de onderzoekscommissie gevormd door de Pakistaanse rechter,” beweerde hij.

LEES | Nawaz Sharif: actieve Militanten in Pakistan, moeten we hen in staat stellen om te doden in Mumbai?

De voormalige minister van binnenlandse zaken ook vraagtekens bij de haast in het hangen van Ajmal Kasab, de enige terroristische levend gevangen, en beweerde ze dat gedaan moet worden in bash Pakistan in de internationale fora. “Kasab werd opgehangen in’ n haast, zodat de aanslagen in Mumbai kan worden gebruikt als een instrument voor Pakistan bashing over de hele wereld op politieke basis,” zei hij. Nisar zei de FIA was zelfs niet toegestaan om te vragen Kasab zelfs wanneer ondanks herhaalde verzoeken. “Er is geen groter bewijs van de Indiase regering is het ontbreken van belang bij het nemen van het geval tot aan het einde dan haar weigering om de FIA te vragen Kasab,” zei hij.

Ook beweerde hij dat, hoewel Pakistan hadden samengewerkt met de Indiase regering voor het uitwisselen van informatie over elk terroristisch incident, India had niet wederzijds te zijn voor incidenten in Pakistan. Onlangs, het pakistaanse ministerie van binnenlandse zaken abrupt verwijderd van de procureur-generaal van de Mumbai terroristische aanslag geval voor “het niet nemen van de overheid lijn”.

Ondertussen, het pakistaanse Leger heeft besloten tot het houden van een vergadering op hoog niveau op maandag bespreken de “recente misleidende media-verklaring” over Mumbai terroristische aanslag, APK gemeld.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd