PWD anställd skadades i bränning i Kasauli kvinna officer dör på SGB

0
60

Narayani Guesthouse ägaren Vijay Singh är under arrest för att fotografera henne död med hans licensierade vapen. (Snabb bild av Jaipal Singh)

Nästan två veckor efter Biträdande Stadsplanerare Shail Bala Sharma var skjuten till döds i Himachal Pradesh Kasauli under en rivning enhet beställt av Högsta Domstolen mot obehörig strukturer, en PWD anställd som skadades i skottlossningen avled av sina skador på SGB på lördag kväll. Offret, Gulab Singh, var en PWD anställd som kom från en by i närheten av Dharampur i Solan distriktet. Han följde med Bala Sharma till Narayani Guesthouse när ägaren Vijay Singh öppnade eld.

Singh påstås jagade Bala Sharma och skjutit minst tre ronder från hans licensierad revolver på henne. Hon dog på plats den 1 Maj. Han kapitulerade innan polisen efter att inledningsvis undgå arrestering.

Snart efter händelsen, Solan Distriktet Domare Vinod Kumar hade utfärdat en order om att styra påverkas hotellägarna och personalen som arbetar där att “deponera sina skjutvapen, vapen och ammunition på närmaste polisstation omedelbart”. Men det tog fyra dagar för polisen att agera som poliser dök upp på hotell på lördag, ber ägarna av 13 hotell och pensionat att sätta in den licensierade vapen, medan citerar den 2 Maj för i Solan DM.

Beställning av Solan DM enligt § 144 i straffprocesslagen den 2 Maj som avses död Shail Bala i “bränning incident” och personskador för arbetaren Gulab Singh och ytterligare läsa “…för ytterligare smidigt genomförande av nämnda [Högsta Domstolen] order, är det av yttersta vikt att upprätthålla allmän lugn och ro och ge en trygg och säker miljö för att området tjänstemän vid genomförandet av dessa order på marken, så att sådana incidenter inte upprepas.”

Den ordning som sa att det skulle förbli i kraft i två månader.

Med så motu del av Bala Sharma mord, Högsta Domstolen begärt en rapport från Himachal Pradesh regeringen om de åtgärder som vidtagits för att förhindra obehörig konstruktioner i staten. Den högsta domstolen den 9 Maj, föreslog att Himachal Pradesh regeringen bör vidta åtgärder mot de tjänstemän som var inlagd i Kasauli när illegala byggnader kom upp där och sökte deras namn och beteckningar.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd