Pakistan: 15 mensen gedood in storm en flashfloods

0
58

Soortgelijke overstromingen had geraakt de Lahore in juli 2015 (Bron-AP/Bestand)

Minstens 15 mensen werden gedood en 22 anderen gewond bij zware regenbui en storm die gegeseld verschillende delen van Pakistan, volgens de lokale media. Zware regenval en storm in verschillende delen van de Punjab provincie Khyber Pakhtunkhwa provincie en de Federale overheid Administered Tribal Areas.

Negen mensen werden gedood en 13 anderen liepen verwondingen op incidenten van de muur en het dak instorten na een storm getroffen gebied in de avond, Dawn News gemeld. Volgens de ambtenaren, de meeste doden en gewonden behoorde tot Mamond en Khar tehsil.

Zware regenval veroorzaakt overstromingen in verschillende gebieden. Sterke wind ontwortelde bomen en uithangborden. Een stof storm sloeg Peshawar en aangrenzende gebieden, het verminderen van de zichtbaarheid, die werd gevolgd door zware regen op zaterdag. In Bhakkar district van de provincie Punjab, een ingestorte dak van een hut resulteerde in twee doden en drie gewonden, Geo News gemeld.

Rapporten gesuggereerd dat drie mensen werden gedood en negen gewond in de regen-gerelateerde incidenten in Khyber Agentschap. De ambtenaren zeiden dat de ongevallen werd veroorzaakt door het slechte zicht als het gebied is zwaar getroffen door de sterke wind en hevige regen.

De medische staf op het Hoofdkantoor Ziekenhuis geconfronteerd met moeilijkheden bij het verstrekken van noodhulp aan de benadeelde als gevolg van de schorsing van de voeding. Assistent-geneeskundige hoofdinspecteur van het Agentschap Hoofdkantoor Ziekenhuis Dr Naseeb Gul werd geciteerd zoals zeggend door Dawn die vijf lichamen en 13 gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Echter, hij zei dat twee mensen gewond werden later doorverwezen naar een ziekenhuis in Peshawar door hun kritieke toestand. In antwoord op een vraag, hij zei dat de toestand van bijna alle gewonden werd gesteld om stabiel na ontvangst van eerste hulp.

In een ander incident, een 10-jarige jongen geïdentificeerd verdronken in een storm-water afvoer in Landi Kotal. Twee kinderen werden gered. In Nowshera, bliksem gedood één persoon in de Pir Sabaq gebied, volgens Rescue 1122. Een ambtenaar zei dat een bord langs de weg ingestort door storm in Nowshera, dat de oorzaak van letsel aan een voetganger. Hij werd naar een lokaal ziekenhuis.

Het dak van een magazijn ook ingestort op de Ring, Peshawar, het verwonden van een persoon. Slecht weer ook verstoord voeding veel gebieden van de stad. Eerder in de ochtend, zware regen-en hagelbui begon in de Swat-vallei, waardoor flashfloods in Mingora en Saidu Sharif.

Voor al het laatste Pakistan Nieuws, download Indian Express App