Pakistan: 15 människor dödades i storm och flashfloods

0
87

Liknande översvämningar drabbat Lahore i juli 2015 (Källa-AP/Fil)

Minst 15 människor dödades och 22 andra skadades i tunga skyfall och blåst som piskade olika delar av Pakistan, enligt lokala media. Kraftiga regn och storm olika delarna i Punjab-provinsen Khyber Pakhtunkhwa-provinsen och de Federalt Administrerade stamområdena.

Nio människor dödades och 13 andra skadades i händelser av tak och vägg kollaps efter en blåst hit området på kvällen, Dawn Nyheter rapporterade. Enligt tjänstemän, de flesta av de döda och sårade tillhörde Mamond och Khar tehsil.

Kraftiga regn har också lett till översvämningar i olika områden. Starka vindar rotvältor och skyltar. En damm stormen slog till Peshawar och angränsande områden, minska synligheten, som följdes av kraftigt regn på lördag. I Bhakkar distriktet i Punjab-provinsen, ett kollapsade taket till ett skjul resulterade i två döda och tre skadade, Geo News rapporterade.

Rapporterna föreslås att tre personer dödades och nio andra skadades i regnet-relaterade incidenter i Khyber-Byrå. Tjänstemän sade att de olyckor som inträffat på grund av dålig sikt som det område som var hårt drabbat av starka vindar och skyfall.

Medicinsk personal på Byrån Huvudkontor Sjukhus inför svårigheter i att ge akut vård till skadade på grund av avstängning av strömförsörjning. Biträdande överläkaren Byråns Huvudkontor Sjukhus i Dr Naseeb Gul citeras av Dawn att fem organ och 13 skadades fördes till sjukhus. Men han sade att två människor skadades senare avses ett sjukhus i Peshawar på grund av deras kritiska tillstånd. I svar på en fråga, sade han, att villkoret för nästan alla skadade personer uppgavs vara stabilt efter att de fått första hjälpen.

I en annan incident, en 10-årig pojke som identifierats drunknade i en storm-avlopp i Landi Kotal. Två barn var räddat. I Nowshera, blixten dödade en person i Pir Sabaq området, enligt Rädda 1122. En tjänsteman sade att en skylt längs vägen kollapsade på grund av blåst i Nowshera som orsakade skadorna på en fotgängare. Han fördes till ett lokalt sjukhus.

Taket på ett lager också kollapsade på ringvägen, Peshawar, att skada en person. Dåligt väder också störd strömförsörjning till många delar av staden. Tidigare på morgonen, regn och hagelstorm började hela Swat-dalen, som orsakar flashfloods i Mingora och Saidu Sharif.

För alla de senaste Pakistan Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App