India niet veilig in BJP ‘s handen als natie kan niet worden gebouwd op verdeelt’: Shashi Tharoor

0
37

Shashi Tharoor erop dat de tijd was gekomen om te bouwen van een natie, dat was “productief, welvarend en veilig”. (Express Archief)

Die beweert dat een natie kan niet worden “gebouwd op verdeelt”, Congres MP Shashi Tharoor op zondag zei India was niet veilig in de handen van de BJP-regering. “…helaas, het bewijs dat we hebben gezien in de afgelopen vier jaar (van NDA regel) niet het gevoel dat het land veilig is in de handen van de huidige regering”, de voormalige minister vertelde een persconferentie in Lucknow.

Tharoor erop dat de tijd was gekomen om te bouwen van een natie, dat was “productief, welvarend en veilig”. “…de tijd is gekomen voor ons om te bouwen aan een volk, dat is productief, welvarende, veilige en inclusief te zijn. We kunnen niet hebben van een natie gebouwd op verdeelt,” voegde hij eraan toe.

De Thiruvananthapuram MP, die campagne voerde voor het Congres kandidaten in Karnataka, zei dat hij niet geloven dat de voorspellingen van de meeste van de exit polls. “Ik geloof niet in sommige van de exit polls die ik heb gezien. Uiteindelijk, wat van belang is, is wat er gebeurt als de stembiljetten worden geteld op 15 Mei.”

Als de stemming eindigde in Karnataka op zaterdag, zes van de acht grote exit polls uitgezonden door zes nationale tv-zenders en een regionale zender, voorspelde dat de BJP zou krijgen het grootste aantal zetels in de nieuwe assembly. Het India van Vandaag-As exit poll zei dat het Congres zou de grootste partij.

LEES | Meest Karnataka exit polls tonen BJP als grootste partij in huis hing, JD(S) kan worden kingmaker

“Er zijn drie partijen in de strijd. Als het een rechtstreeks duel, het antwoord zou veel gemakkelijker geweest zijn. Aantal zetels in het zuiden van de deelstaat Karnataka zal worden genomen door de JD(S). We vertrekken elke mogelijkheid open,” Tharoor zei. “Elk Congreslid of (feest) – activist die ik heb ontmoet in Karnataka heeft geen twijfel dat we de grootste partij. Ik zag veel vertrouwen in hen. Als u vragen over de absolute meerderheid van stemmen voor een partij, ik ben bang dat we moeten wachten tot 15 Mei.”

Polling voor 222 van de 224-lid Karnataka Vergadering werd gehouden van gisteren en het tellen van de stemmen zal worden gehouden op dinsdag

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App