Gujarat Dalit-jeugd gedood voor kwellend de vrouw, niet voor het berijden van paard: Politie

0
47

Pradeep Rathod was gehackt tot de dood in zijn dorp. (Express foto/Bestand)

Bhavnagar politie op zondag beweerde dat de Dalit-jeugd Pradeep Rathod, 21, werd niet gedood door de bovenste kaste mannen voor het bezitten en berijden van een paard, maar werd gehackt tot de dood door een deel-cropper van de OBC Koli-gemeenschap als de jeugd was intimiderend zijn vrouw.

De presentatie van Munna Thaleisha, 28, uit Padana dorp in Ahmedabad district voordat mediapersons, zei de politie de share-cropper heeft bekent zijn misdaad.

Pradeep de vader echter zei dat hij niet geloofde de politie theorie beweerde dat de hogere-kaste mannen had gemaakt van de aandeel-cropper een zondebok.

Pradeep, een inwoner van Timbi dorp in Bhavnagar district, werd dood gevonden in de buurt van zijn dorp in de nacht van 29 Maart. In zijn klacht, zijn vader Kalu vermeld dat Natubha Darbar, die behoort tot de hogere-kaste Kshatriya gemeenschap, waarschuwde zijn zoon tegen het bezitten of het berijden van een paard als het een “voorrecht” de hogere kastes.

Op zondag, Bhavnagar SP Pravin Mal vertelde De Indian Express dat Pradeep was intimiderend Thaleisha de vrouw. “De vrouw beklaagde zich bij haar man en stelde voor dat ze in de benadering van de politie. Maar hij verwierp de suggestie, vertelde haar dat ze arm waren en moet eerder gericht zijn op het verdienen van een inkomen.”

Volgens Mal, op Maart 29, Thaleisha was het snijden van takken van een babool boom met een dhariyu (zeis) toen hij merkte Pradeep het naderen van zijn veld op een paard. “Thaleisha gestopt Pradeep en vroeg hem waarom hij was intimiderend zijn vrouw. Pradeep vertelde hem dat hij naar zijn akker en durfde het aandeel-cropper om hem te stoppen. Een argument volgde en Pradeep hit Thaleisha met een stok waarmee hij de controle over zijn paard. Daarna Thaleisha hit Pradeep met de dhariyu, het doden van de Dalit-jeugd op de plek,” Mal toegevoegd.

De SP zei Thaleisha, die woonde in een huisje op een agrarisch gebied op 500 m van de plaats van de misdaad, vluchtte met zijn gezin naar hun geboortedorp Padana. “De politie heeft niet alleen te vertrouwen op Thalaiya de belijdenis, maar de locatie van zijn mobiele telefoon ook bevestigd zijn aanwezigheid op de plaats van de misdaad op het moment van de moord,” zei de SP.

De politie had eerder geboekt Darbar, een inwoner van Timbi dorp, Ghoghubha Gohil en zijn broer Jitubha Gohil — zowel de bewoners van de naburige Piparali dorp — en vier anderen voor Hen de moord, na een klacht van zijn vader. Maar niemand werd gearresteerd. “We hebben geen bewijs tegen hen. Ons onderzoek vastgesteld dat voor Hen werd niet gedood voor het bezit van een paard of paardrijden. Hij werd vermoord voor het lastigvallen van een gehuwde vrouw,” de SP gezegd.

Reageren op de politie beweren, Pradeep de vader van Kalu zei: “ik geloof niet dat de politie theorie van mijn zoon terroriseren van de aandeel-cropper vrouw en dat het leidde tot de moord. We weten niet de pachter en zijn gezin, dus hoe de vraag van intimiderend haar ontstaan? Blijkbaar is dit een samenzwering door de hogere-kaste-mannen, die zijn echte moordenaars van mijn zoon. Ze hebben de deel-cropper een zondebok omdat hij arm is.”

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App