CBSE voert aparte raad van bestuur examens voor de 6 studenten die India in de mondiale sport voldoet aan

0
36

“We bevestigde het gelijk van de Sports Authority of India, Ministerie van Jeugdzaken en Sport en gaf speciale toestemming om twee klasse 12 studenten en vier class 10 studenten om te verschijnen in de raad van examens op later data,” zei de ambtenaar

In een eerste, het Centrale Bestuur van het Secundair Onderwijs (CBSE) uitgevoerd aparte examens voor zes studenten van klas 10 en 12 van dit jaar waren ze vertegenwoordigen het land in de internationale sport kampioenschappen tijdens het normale schema. Vier van deze zes studenten, zoals Commonwealth Games held Anish Bhanwala, overladen met medailles in hun respectievelijke evenementen.

“De speciale aandrijving van CBSE te bevorderen talenten in de sport heeft geleid tot een vertrek van de praktijk van het volgen van de vaste examenrooster dit jaar. Er waren zes studenten te vertegenwoordigen India op diverse sportevenementen, terwijl andere klasse 10 en 12 studenten waren bezig met het schrijven van CBSE raad examens,” een senior CBSE ambtenaar zei. “We bevestigde het gelijk van de Sports Authority of India, Ministerie van Jeugdzaken en Sport en gaf speciale toestemming om twee klasse 12 studenten en vier class 10 studenten om te verschijnen in de raad van examens op later data,” de officiële toegevoegd.

Terwijl Amolika Singh, een klasse 12 student van Lucknow vertegenwoordigd India bij de junior nederlandse Internationaal Open toernooi en Yonex duitse open toernooi badminton, Manav Thakkar van Ajmer de Mayur School vertegenwoordigd het land op de Azië Cup Yokohoma, Japan en de Weg naar Buenos Aires Jeugd Olympische Kwalificaties, Tunesië in het tafeltennis toernooien. “Vier studenten van de klasse 10 — Anish Bhanwala, K Venkatadri, Sehajpreet en Rekha — ook vertegenwoordigd India op diverse internationale sport evenementen en kregen later de data voor de raad van examens van de aanbevelingen van de Sports Authority of India,” zei de ambtenaar.

Bhanwala van St Theresa Klooster Karnal, sleepte de gouden medaille in de Snelle Brand Pistool evenement in mannen 25 meter categorie op de Commonwealth Games die in Gold Coast, Australië. Drie zilveren medailles werden overladen door K Venkatadri van St John ‘ s High School, Vijayawada in het Zuid-Aziatische Kampioenschap Boogschieten op Dhaka.

Sehajpreet van Ryan Internationale School, Patiala naar huis gebracht de gouden medaille na het winnen van een internationaal toernooi in Dhaka als lid van de women ‘ s recurve team. Rekha van Rajkiya Sarvodya Kanya Vidyalaya, Dallupura, Delhi bracht lof aan de natie na het winnen van de rolstoel basketbal kampioenschap op de Para Aziatische Spelen gehouden in Bangkok en is een training voor het wk nu. Het bestuur had onlangs formuleerde nieuwe sport-richtlijnen voor scholen verplicht hen om een dagelijks sport-periode voor klasse 9 tot en met 12 om te voorkomen dat studenten uit het hebben van een sedentaire levensstijl en het draaien in couch potatoes. Master blaster Sachin Tendulkar had gegeven een thumbs up CBSE zet, en het aanbevolen dat de nieuwe sport-beleid worden ingevoerd voor de leerlingen van alle klassen.

Voor al het laatste Onderwijs Nieuws, download Indian Express App