Maleisië UUR Mahathir zegt verhinderd Najib Razak van het verlaten van het land, ontslagen procureur-generaal

0
47

Het besluit werd bekendgemaakt op slechts enkele minuten na verdreven UUR Najib Rajak zei in een Facebook post die hij en zijn familie waren het nemen van een week-lange vakantie naar het buitenland om uit te rusten na zijn gestommel, de nederlaag van woensdag in de algemene verkiezingen. (Foto AP)

Top Nieuws

  • MP Raad 10e, 12e resultaat 2018 LIVE: Pass percentage op 68 % in de 12e en 66 % in de 10e

  • IPL 2018 Live KXIP vs RCB: KXIP vs RCB Voorspelde Speelt 11

  • President manmohan Singh schrijft President op ‘dreigende taal’ gebruikt door PM Modi, zegt het Congres niet zal worden cowed omlaag

Maleisië nieuw verkozen Premier Mahathir Mohamad zei op zaterdag had hij gestopt met zijn voorganger Najib Razak het land te verlaten, en plunderde de procureur-generaal die had gewist hem van betrokkenheid bij een multi-miljard-dollar-schandaal. “Het is waar dat ik verhinderd Najib het land te verlaten ….voor zover ik weet, hij en zijn vrouw (verhinderd werden verlaten). Ik ben mij niet bewust van de andere mensen,” Mahathir vertelde verslaggevers op een persconferentie.

Immigratie-autoriteiten afgegeven een buitenlandse reizen verbod op Najib en zijn vrouw eerder op de dag, te midden van de rapporten die de regering was heropening onderzoek in een multi-miljard-dollar-graft-schandaal in een fonds 1Malaysia Ontwikkeling Berhad (1MDB). Het besluit werd bekendgemaakt op slechts enkele minuten na Najib zei in een Facebook post die hij en zijn familie waren het nemen van een week-lange vakantie naar het buitenland om uit te rusten na zijn gestommel, de nederlaag van woensdag in de algemene verkiezingen.

Mahathir zei ook dat hij had vervangen van het land van de procureur-generaal, die had gewist Najib is van alle wandaden in de 1MDB schandaal. “We hebben een aantal beperkingen op bepaalde personen die betrokken zijn geweest bij wangedrag of het maken van verkeerde beslissingen te nemen”, zei hij. “Dus, op het moment dat we niet langer een procureur-generaal.” Hij zei ook dat hij opdracht had gegeven dat een 1MDB rapport dat werd geclassificeerd als een officiële geheime tijdens Najib termijn worden uitgebracht.

Een voormalige minister-president van 22 jaar, Mahathir terug naar de politiek na een vete met Najib over de 1MDB schandaal, en samen met een oppositie-alliantie waaronder de voormalige vijand Anwar Ibrahim. Anwar, 70 is het serveren van een periode van vijf jaar straf voor sodomie, een last die hij en zijn aanhangers zeggen dat was politiek gemotiveerd. Mahathir heeft gezegd de koning heeft aangegeven dat hem een koninklijk pardon voor Anwar zou worden binnenkort bekend gemaakt.

“In dit proces heeft bepaalde regels en voorschriften die we hebben te houden aan,” Mahathir zei. “Dus zullen we sneller dit zo snel mogelijk, voor zijn vrijlating, en om zijn vergiffenis. Als zijn rol in de toekomst, die zal worden bepaald door de partij.”

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App