Beneden in Jungleland: Spider-Pitch

0
53

Web van fijne kneepjes: Spinnen zijn de echte profs in de zijdeproductie.

Gerelateerd Nieuws

  • Een Indiase epos gaat naar Japan: Hoe kabuki leent van de Bhagavad Gita

  • Een stad artbeats: Hoe de visionaire Jamshed J Bhabha gegoten NCPA in Mumbai

  • Schrijven als een daad van weten: Waarom de auteur-tekstschrijver Jayant Kaikini niet het schrijven van een roman

Voor lang, we hebben misbruikt het arme zijderupsen, het koken de cocons levend te maken van één van de meest prachtige kleding materialen, bekend tot nu toe. Maar de echte profs in zijde productie — houd uw adem in — spinnen. Wat rupsen van motten en vlinders doen met hun monddelen (zoals een goochelaar dat het vervallen van linten uit zijn/haar mond), spinnen doen van hun nether gebieden, via speciale spinnerets (god zij dank, goochelaars doen dit niet). Maar probeer als we kunnen, we nog steeds niet de code gekraakt van hoe om te synthetiseren van spider silk, die kan worden gebruikt voor alles van het produceren van zijn pistool, de bezienswaardigheden en de hechtingen aan het licht, kogelvrije vesten en veiligheidsgordels.

Wat als spinnen verkochten hun zijde? Stel je voor het lopen in een zijden emporium uitgevoerd door spinachtigen, zou u worden begroet door een sales-spider: een charmante, jonge Heer/Mevrouw, Harige-benen, die zou beoordeelt u uit zijn/haar acht of zo en ogen, als een gastvrije behandeling, bieden u een Calmpose of Valium als u arachnophobia.

“Welkom, welkom!” hij/zij zou stromen scannen u van boven naar beneden wrijven haar harige benen samen in vreugde. “We hebben een aantal van de fijnste, zachtste cradle zijde u maar zou willen voor uw gelukkige gebeurtenissen. Verpakt in uw baby ‘ s, veilig, warm en droog terwijl ze wachten om uit te komen. Het is super-absorberend, ook, en luier uitslag zal geen probleem zijn! Er is ook een pull-along handvat bevestigd aan de zijde zodat u gemakkelijk kunt trekken van de slede onder bladeren of dekking als het begint te regenen, hoewel, het is natuurlijk waterdicht te buiten.”

Of, als uw baby ‘ s zijn al uitgekomen en rijden je gek — want er zijn ongeveer 300 van hen veeleisende junk food en bedreigen elkaar op te eten en jou — en je hebt ze nodig om hun eigen leven zo vlug mogelijk de verkoop-spider ook gewoon de zijde die u zoekt.

“Mevrouw, dit is onze mooiste parasailing zijde. Sluit het aan op de bodem van de kleintjes, maken de kleine tykes doe een handstand op de top van een takje of blad — en wacht voor de kleinste stroom van lucht. Zeggen dat je afscheid, omdat met de zachtste gefluister van een briesje, de kleintjes zullen worden zweefde hoog – weg — en land hopelijk in een land ver, ver weg is en dat u nooit zal moeten om ze weer te zien! Natuurlijk kunnen we niet garanderen dat ze op de grond terug in dezelfde tuin, veel hebben kunnen trekhaak rijdt op vliegtuigen op deze manier.”

Als je een jumping spider en een beetje bang van de lancering is er een veiligheid-line zijde die ontrafelt zelfs als je sprong, en op die je kunt kruipen terug (zij vernederd als je je sprong uit iets te breed en hoog.

Maar natuurlijk is de belangrijkste vraag zal zijn in de web-constructie-afdeling. Je kunt je voorstellen de verkoop-spin over je heen als een Gurugram makelaar.

“U bent een huis te bouwen, mevrouw? Prachtig! En, hier zijn een paar van onze sterkste steigers silk — zoals u weet is het zes keer zo sterk als staal draad van dezelfde diameter! Wat heel belangrijk is, het is niet-kleverig, zodat als je over de bouw van de steigers van uw web dat je niet vast komt te zitten in het zelf. Hoewel, natuurlijk, hebben wij enkele speciale olie, zoals zonnecrème, die u kunt toepassen in uw ledematen voorhand. Als je eenmaal hebt de stellage, schakelt u om naar dit super-klevende zijde — met een vergrootglas zie je de parels van lijm, kralen door middel van het, met die u kunt vangen iets van kakkerlakken om kleine vogels. Als u een bestelling zijden strengen van deze kwaliteit, dik als een potlood, uw web zou kunnen stoppen met een Jumbo jet in de vlucht.”

Tot slot, als je een timorous jonge heer spider, balancerend op de rand van een web blik op de gigantische dame in het midden, die breekt je hart, de verkoop-spider zou knikken instemmend.

“Geen zorgen meneer, de steiger zijde die wij verkopen is harmonisch afgestemd. Twang de zijden draden met uw benen als u zou spelen met een harp en de mooie dame zal worden verzacht en betoverd in een staat van in de buurt van nirvana en zal, zij het tijdelijk, vallen in liefde met u, nietige als je kan worden. Neem haar in trance met uw muziek, uw date, terwijl ze nog steeds in een staat van dromerige gelukzaligheid, maar gelieve niet te treuzelen — geen small talk, chit-chat, pillow talk. Scoot! (Wij zijn niet verantwoordelijk voor de gevolgen daarna). Nog beter, het geschenk haar een vlieg of een kakkerlak. Wij hebben het perfecte cadeau zijde. Ze zal gelukkig verdiept in het uitpakken van het om u te laten genieten — maar nogmaals het is beter om te zeggen goodnight eerder vroeger dan later.”

En wat zou spinnen, die liep zo een emporium (genoemd geen twijfel, “Kom in Mijn Salon”), hebben in hun venster op het display? Een mooie bol web gepareld en glinsterende met vroege-ochtend dauw als een sieraad. U zal, natuurlijk, uit uw borstels buiten voordat invoeren.

Ranjit Lal is een auteur, milieuactivist en vogelaar.

Voor al het laatste Oog Nieuws, download Indian Express App