Ashok Chavan zoekt verontschuldiging van de BJP na de les 8 het boek beschrijft Bal Gangadhar Tilak als ‘Vader van het Terrorisme’

0
37

“Dit is een slechte poging om het beeld aantasten van leiders zoals Tilak, Nehru, Indira Gandhi, Rajiv Gandhi,” Ashok Chavan beweerde.

Top Nieuws

  • MP Raad 10e, 12e resultaat 2018 LIVE: Govt scholen beter presteren dan de particuliere instituten

  • MP Raad Klasse 10e, 12e resultaat 2018 verklaard op mpbse.nic.in mpresults.nic.in en mponline.gov.in

  • Sunanda Pushkar is blootgesteld aan fysieke mishandeling, Shashi Tharoor gesteund haar zelfmoord, zegt dat de politie chargesheet

Maharashtra Congres chief Ashok Chavan op zaterdag eiste dat de BJP excuses aanbieden aan het land meer dan een vermelding van de Bal Gangadhar Tilak als de “Vader van het Terrorisme” in een Klasse 8 naslagwerk in Rajasthan. Gedrukt door een Mathura-uitgever, het boek is in een privé-engels-medium aangesloten scholen de Rajasthan Raad van bestuur van het Secundair Onderwijs (RBSE). “Is de Rajasthan overheid in al haar zintuigen?” Chavan zei, doet denken aan een beroemd citaat toegeschreven aan Tilak die regelmatig lambasted de Britse regering in zijn krant.

“Dit is niet alleen een belediging van het land, maar ook die van crores van vrijheidsstrijders….BJP moet excuses aanbieden aan het land,” Chavan zei. Tilak brandt het vuur van de Vrijheid van Beweging, en “het is laakbaar dat een dergelijke persoonlijkheid is de zogenaamde “Vader van het Terrorisme” in een boek voor studenten”, het voormalige Maharashtra chief minister zei.

“Dit is een slechte poging om het beeld aantasten van leiders zoals Tilak, Nehru, Indira Gandhi, Rajiv Gandhi,” beweert hij. Naar aanleiding van de ophef, ambtenaren bij de studieadviseur Publicatie Private Limited, die publiceert het boek, op vrijdag had gezegd dat de fout werd rechtgezet in de herziene editie.

“De vertalers de fout heeft gemaakt. Het had gezien en is gecorrigeerd in de herziene editie van vorige maand,” Rajpal Singh, een productie ambtenaar bij de uitgever office, vertelde PTI.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App