Karnataka Montage verkiezingen in 2018: Hier is wat Congres is klagen over de EG

0
80

Een Congres delegatie bezoekt Nirvachan Sadan in New Delhi om te voldoen aan de Verkiezing Commissie op vrijdag (Express Foto door Prem Nath Pandey)

Top Nieuws

  • Happy Mother ‘ s Day 2018: Wensen, Groeten, Afbeeldingen, Citaten en moederdag Whatsapp Status, Facebook Berichten

  • Naamdar, Kaamdar, Daamdar of een Samajhdar kan worden PM: Shatrughan Sinha vertelt UUR Modi

  • Anirban Lahiri mist cut bij Players Championship, Tiger Woods perst door

Minder dan 24 uur voor Karnataka begint de stemming, de Congres leiders op donderdag voldaan aan de Verkiezing van de Commissie over een video clip ogenschijnlijk tonen BJP kandidaat B Sriramulu poging tot omkoping van een voormalige chief justice van India is relatief. Een delegatie, bestaande uit partij woordvoerder Randeep Singh Surjewala, voormalig UPA minister Kapil Sibal, en senior leiders RPN Singh en Motilal Vohra aangekomen bij de Nirvachan Sadan eerder vandaag om te voldoen aan de Verkiezing Commissaris van India (ECI).

Op donderdag, de partij bracht twee video ‘ s die dateren uit 2010. De video toont ogenschijnlijk Karnataka BJP-leiders B Sriramulu en G Janardhana Reddy ‘in gesprekken van omkoping met een voormalige Chief Justice van India’ s (CJI) familielid. De video werd gespeeld op het Kannada media kanalen.

Verwijzend naar de video, het Congres heeft ingediend een schriftelijke klacht bij de ECI.

De belangrijkste punten van de klacht

– “Dit duidelijke bewijs betrekking heeft tot het graf corrupte praktijken, waaronder een poging tot omkoping van een rechter aan het Hooggerechtshof.” De partij voegt eraan toe dat zelfs een vluchtig bekijken van de video maakt een “duidelijke” geval voor de annulering van Sriramulu de kandidatuur voor beide stoelen worden bestreden door hem.

– De partij heeft geklaagd dat de video toont de zoon-in-wet van een voormalige CJI in gesprek met drie andere mensen – Janardhan Reddy, Kapitein Reddy, en Swamiji ‘ – en dat de gesprekken tussen hen hebben betrekking op het omkopen van de voormalige CJI in vergelijking met het beveiligen van een gunstige uitspraak van de SC in de Reddy broers geval.

Op het Congres’ brief aan de ECI gaat dan over tot het geven van een ‘backgrounder’ de Reddy ‘Broeders’ mijnbouw geval.

Het congres leiders hebben het volgende beroep bij de ECI:

– Diskwalificeren BJP kandidaat B Sriramulu van de betwisting van de in het Karnataka Montage polls 2018.

– Registratie van misdrijven tegen Sriramulu voor overtredingen van de bepalingen van het IPC, 1860 en de Preventie van Corruptie Act, 1988.

– Directe Chef Electorale Officer (CEO) in Karnataka naar til een richtlijn op Kannada media tonen van de banden op televisie

– Om alle nodige acties voor het houden van vrije en eerlijke verkiezingen in de indiase staat Karnataka

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd