HET dept bestanden chargesheets tegen Chidambarams onder Zwart Geld Act

0
40

In beeld: Voormalig minister van financiën P Chidambaram, de zoon Karti Chidambaram.

Top Nieuws

  • IPL 2018 Live CSK vs SRH: Alex Hales vertrekt na een rustige start van Sunrisers Hyderabad

  • Happy Mother ‘ s Day 2018: Wensen, Groeten, Afbeeldingen, Citaten en moederdag Whatsapp Status, Facebook Berichten

  • Tej Pratap-Aishwarya Rai huwelijk: Tejashwi Yadav schudt een been; onstuimige menigte loot servies

De Fiscale afdeling op vrijdag gearchiveerd vier chargesheets tegen de voormalige minister van financiën P Chidambaram, zijn vrouw Nalini, zoon Karti en dochter-in-law Srinidhi onder de Zwarte Geld Act voor naar verluidt niet de openbaarmaking van hun buitenlandse activa. De chargesheets of vervolging klachten werden ingediend door de afdeling voor een speciale rechtbank in Chennai onder Punt 50 van het Zwarte Geld (Geheime Buitenlandse Inkomen en vermogen) en het Opleggen van Fiscale Wet, 2015, de ambtenaren gezegd.

Nalini Chidambaram, Karti en Srinidhi in rekening zijn gebracht voor naar verluidt niet openbaar, deels of volledig, in onroerende goederen zoals in Cambridge in het verenigd koninkrijk de moeite waard Rs 5.37 crore, onroerend goed met een waarde van Rs 80 lakh in hetzelfde land en actief waard Rs 3.28 crore in de VS, zei ze.

De chargesheets beweerde dat de Chidambarams “niet bekendmaken” deze investeringen aan de belastingdienst als ook dat door het bedrijf is mede-eigendom van Karti– Schaken Global Advisory, in schending van het zwarte geld van de wet. De wet werd gebracht door de Modi van de overheid in 2015 als onderdeel van het rijden tegen het zwart geld en de vervolging van die Indianen die in het geheim verstopt illegale rijkdom in het buitenland.

De afdeling had onlangs uitgegeven mededelingen te Karti en zijn gezinsleden in de zaak die hij had aangeklaagd bij de Madras High Court. Karti had geweigerd om lid van de sonde met de mededeling dat hij al had ingediend, de gegevens van het actief en de daaraan gerelateerde transacties vorig jaar naar een andere belastingdienst, en dat “een parallelle procedure” niet kan plaatsvinden tegen een persoon die op grond van dezelfde wet.

Het exploot van de petitie werd later vernietigd door de hoge hof. De ambtenaren zeiden de laad-vel is ingediend als het onderzoek van de zaak had bereikt “logische conclusie”, en kon dus worden voorgelegd aan het hof. De fiscale afdeling had sloeg het Zwarte Geld op te Treden tegen Karti vorig jaar na het bleek dat de activa die door hem in het buitenland werden in de vermeende schending van de wet.

De nieuwe anti-zwarte geld van de wet betreft gevallen van overzeese illegale middelen, die tot voor kort werden onderzocht onder de Wet op de inkomstenbelasting, 1961. De nieuwe wetgeving heeft voorzieningen voor een steile 120 procent belasting en boete op geheime buitenlandse activa en inkomsten, naast het dragen van een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App