Ajit Doval, Rusland FM Sergei Lavrov bespreken manieren om de bestrijding van terreur

0
39

De russische Minister van Buitenlandse zaken Sergei Lavrov, links, begroet India ‘ s Nationale veiligheidsadviseur Ajit Doval, recht, tijdens hun bijeenkomst in Moskou, Rusland, donderdag. Lavrov en Doval besproken manieren om verder uit te breiden Rusland-India banden. (Foto: AP)

National Security Advisor Ajit Doval heeft gesprekken gevoerd met de russische Minister van Buitenlandse zaken Sergei Lavrov hier en besproken tal van zaken, zoals de bestrijding van terrorisme, georganiseerde misdaad en drugshandel. Doval, die werd vergezeld door Minister van Buitenlandse zaken, Vijay Gokhale tijdens zijn bezoek hier gisteren ook gesprekken gevoerd met de Secretaris van de russische veiligheidsraad nikolay Patrushev naast het bellen op Lavrov, een Indiase Ambassade verklaring zei.

Het bezoek maakte deel uit van de reguliere dialoog bij de NSA-niveau tussen de twee landen, is de voorbode van de top van de besprekingen tussen Premier Narendra Modi en de russische President Vladimir Poetin in India later dit jaar.

In zijn openingswoord tijdens de ontmoeting met Doval, Lavrov werd geciteerd zoals zeggend door een officiële russische verklaring, “We hebben een volle agenda in onze bilaterale betrekkingen. De economische banden aan het groeien zijn, en een mechanisme worden ontwikkeld voor de verdere liberalisering van de handel, zowel in bilateraal verband als in het kader van India ‘ s samenwerking met de Euraziatische Economische Unie.”

De twee landen’ coördinatie van het buitenlands beleid is het maken van gestage vooruitgang als onderdeel van de reguliere bilaterale contacten tussen de betrokken instanties, alsmede in het kader van hun samenwerkingsverband promotie in multilaterale formaten, zei hij.

“Ik spreek van het Rusland-India-China (RIC) formaat, BRICS, en nu de SCO, waarvan India werd een volwaardig lid van vorig jaar. Dit alles stelt ons in staat om nauw samenwerken en coördineren onze aanpak in de VN en verschillende militaire en politieke beveiligingsmechanismen in de Azië-Pacific regio,” zei hij.

“Ik ben blij dat ik de gelegenheid om te praten vandaag over onze verdere werkzaamheden in deze formaten op te lossen taken met betrekking tot de bestrijding van terrorisme, georganiseerde misdaad en de drugshandel, en het bevorderen van de samenwerking op praktische gebieden,” Lavrov gezegd.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App