PSEB klasse X resultaten: Mohali gelederen 11e in termen van percentage doorgeven

0
52

Vergeleken met veel districten in Punjab, Mohali scholen worden beschouwd als beter voorzien op het gebied van infrastructuur. (Bestand)

MOHALI-WIJK werd 11de over de toestand in termen van pass percentage als de Punjab School onderwijsraad dinsdag verklaard dat de resultaten voor Klasse X. Geen enkele student van de wijk in geslaagd om het te maken aan de Raad van bestuur lijst van verdienste van top 401 studenten die scoorde 94 procent of meer tekens. Pooja Rani, een student van de Overheid (Senior Secondary School in Lalru is bekroond in de wijk door het veiligstellen van 93.38 procent merken. Voor de tweede plaats, twee meisjes — Harpreet Kaur, een student van Guru Nanak Dev Openbare Middelbare School in Dharamgarh en Muskaan, een student van Attri Openbare School in Lalru — beveiligde 92.77 merken. Maar sinds Harpreet is vier maanden ouderling te Muskaan, Harpreet werd uitgeroepen tot tweede en Muskaan derde. Ankita, een student van Bikram Openbare middelbare School in Kharar die beveiligd 92.62 procent werd uitgeroepen tot de vierde plaats in Mohali wijk.

Hoewel de pass percentage van Mohali aanzienlijk verbeterd dit jaar vergeleken met vorig jaar, maar nog geen student van de wijk kan maken aan de Raad van bestuur lijst van verdienste. Dit jaar is de pass percentage van Mohali wijk aangeraakt 66.94 vergeleken met 44.73 procent vorig jaar. In 2016, de pass was dat percentage 61.77. Dit jaar, van een totaal van 8917 studenten verscheen in de matriculation onderzoek dat werd gehouden in Maart en 5969 studenten doorgegeven.

Manohar Kant Kalohi, voorzitter van het PSEB, zei: “Vorig jaar was er een daling in de pass percentage, omdat de Merken Moderatie Beleid werd afgeschaft en geen genade merken werden gegeven aan de studenten”. Echter, de onderwijsraad had nog niet vermeld het exacte aantal van de genade te merken die werden gegeven aan de studenten, dit jaar.

Mohali de Adjunct-Commissaris Gurpreet Kaur Sapra zei: “ik had uitgegeven strikte instructies om de District Education Officer (DEO) vragen de afdeling hard aan de studenten, zodat de resultaten kunnen worden verbeterd. Dit jaar, de wijk heeft aangetoond dat er een aanzienlijke verbetering in termen van pass percentage”.

Vergeleken met veel districten in Punjab, Mohali scholen worden beschouwd als beter voorzien op het gebied van infrastructuur. Ook Mohali scholen zijn het meest gewild door de docenten wijten aan de nabijheid van de hoofdstad van de staat Chandigarh. De wijk de scholen hebben ook een betere leerling-leraar ratio in vergelijking met de andere districten.

Voor al het laatste Onderwijs Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd