Mehbooba Moefti na alle partijen voldoen aan: Eenzijdige staakt-het-vuren nodig, Eid en Amarnath Yatra moet worden rustig

0
46

“Er moet getracht worden te onderhouden omgeving zodat zowel Eid en Amarnath Yatra zijn rustig,” zei Moefti.

Gerelateerd Nieuws

  • Jammu: Één gedood, vijf pijn als voertuig in JK Plaatsvervangend CM konvooi valt in kanaal

  • Na de aanslag op de bus van de school, J&K Congres chief zegt situatie in de Vallei ‘alle tijd ergste sinds 1947’

  • Ontmoeting breekt uit tussen de militanten, de veiligheidsdiensten in J-K

In de achtergrond van de dood van Chennai toerist in Jammu en Kashmir door stenen bekogelen, Chief Minister Mehbooba Moefti op woensdag hield een all-partij vergadering en besproken maatregelen tot herstel van de normaliteit in het dal. Dat is gericht op een persconferentie na afloop van de vergadering, Moefti zei dat het was afgesproken dat er een worden van een eenzijdig staakt-het-vuren tijdens de maand van Ramzan en Amarnath Yatra.

“Iedereen was het erover eens dat wij een beroep Centrum dat govt moet denken over een eenzijdige staakt-het-vuren zoals Vajpayee ji deed in 2000. Ontmoetingen, crack downs veroorzaakt problemen voor de gewone man. Inspanningen moeten worden gedaan om te onderhouden omgeving zodat zowel Eid en Amarnath Yatra zijn rustig,” zei Moefti.

Ze voegde eraan toe dat als de agenda van een bondgenootschap tussen de BJP en PDP is gevolgd, wordt de situatie in Kashmir, kan worden gewijzigd. “Iedereen was het erover eens dat als de agenda van de alliantie tussen de BJP en PDP is gevolgd, is de situatie in J&K, kan worden gewijzigd. Iedereen ook afgesproken dat we voldoen aan de Minister Narendra Modi en uiten we onze zorgen over de situatie in J&K en bespreken hoe bereiken we uit naar de mensen van J&K,” zei de minister-president.

Op maandag, 22 jaar oud Chennai ingezeten S Thirumani, die was op vakantie in de Vallei met zijn familie, is overleden nadat zijn auto werd aangevallen door een steen pelters. Boos over het incident, Moefti had genoemd als “de moord van de mensheid”, iets wat ze zei was ongehoord in de deelstaat Jammu en Kashmir.

De BJP, die in bondgenootschap met de uitspraak PDP, in de staat heeft gezegd dat de aanval op toeristen is gericht op het kwetsen van de economische activiteiten en de levendige toeristische sector in de staat. “Deze aanval is gekomen in een tijd waarin het toeristisch seizoen is net begint en alle belanghebbenden verbonden met de toeristische industrie waren scherp in afwachting van de komst van toeristen in grote aantallen,” BJP nationale vice-president Avinash Rai Khanna zei.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd