Kerala regeringen meddelar surrender-cum-rehabilitering paket för Maoisterna

0
71

Chief Minister i Kerala Pinarayi Vijayan. Snabb Bild av Tashi Tobgyal

Relaterade Nyheter

  • Kerala har blivit mer investeringar vänliga, säger CM Pinarayi Vijayan

  • Kerala: Tre överlämnande månad efter Sreejith ‘frihetsberövande död”

  • Kerala ‘frihetsberövande död”: CM Pinarayi Vijayan berättar rättigheter panel chef inte att göra politiska kommentarer

CPI(M)-led-LDF regeringen i Kerala på onsdagen meddelat att ett överlämnande-cum-rehabilitering paket för Maoisterna som är verksamma i den stat som en del av sina försök att föra dem tillbaka till det vanliga samhället.

Ett regeringssammanträde, som leds av Chief Minister Pinarayi Vijayan, godkänt paket, som kommer att se till arbete, bostad och utbildning för dem som är redo att ge upp maoistiska aktiviteter. Det centrala målet med paketet är att fria dem som kommit under inflytande av en extremistisk ideologi och att se till att de inte återvänder till ultras ” i livet. Men de som ge upp bara för att få förmåner enligt paketet skulle hållas borta, en officiell release har sagt här.

Baserat på deras position och roll i den outfit, extremister har kategoriserats i tre grupper och de fördelar som skulle anpassas efter det, sägs det. De som tillhör toppen kommitté outfit, skulle komma att omfattas av kategori A och skulle få Rs fem lakh på att ge upp. En mängd Rs 15,000 skulle ges till dem som vill fortsätta sina studier och Rs 25,000 för dem som vill gifta sig, sägs det. De som vill yrkesinriktad arbetsmarknadsutbildning skulle få Rs 10.000 för upp till tre månader.

Maoistiska aktivister, som faller under Kategorin 2A och 2B, skulle få Rs tre lakh varje release sagt, det belopp i alla tre kategorier som skulle ges som delbetalningar. Särskilda incitament ges för dem som skulle ge upp sina vapen till polisen, släpp sagt. Till exempel, en skulle få Rs 25,000 samtidigt överlämna en AK-47 till polisen, sägs det. En riktning var också med tanke på att tillhandahålla bostäder för de hemlösa genom att inkludera dem i något av de bostadsprojekt av regeringen, release lagt till.

Chief Minister Vijayan hade nyligen sade i den församling som maoistiska närvaro hade uppmärksammats i Malappuram, Kozhikode, Wayanad, Palakkad och Kannur, norra delarna av staten. Kerala hade också frågat Centrum för att inkludera den maoistiska drabbade distrikten i ” Säkerhet Utgifter Relaterade System för att hantera left wing extremism.

Två maoisterna dödades i polisen möter i Nilambur skog region i Malappuram i November 2016 efter LDF regeringen kom till makten.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App