Delhi regering de-erkent school voor het niet verstrekken van gratis uniform, boeken

0
60

Delhi Chief Minister Arvind Kejriwal en Plaatsvervangend CM Manish Sisodia. (Express Photo/Tashi Tobgyal)

Top Nieuws

  • IPL 2018 Live, RR vs CSK: Verwachte speelt 11 voor RR vs CSK voor Match 43 in Jaipur

  • Voormalige Maharashtra ATS chief Himanshu Roy doodt zichzelf

  • SC collegium unaniem akkoord in beginsel te herhalen Justitie Joseph naam

De Delhi regering heeft gestuurd met de erkenning van bericht naar een privé-school in het Oosten van Delhi voor het niet verstrekken van gratis uniform en boeken aan studenten die zijn toegelaten onder de EWS-categorie en regisseerde twee scholen terug te draaien vergoeding wandeling.

Als de scholen zich niet houden aan de order, ook worden zij geconfronteerd met de erkenning, volgens de ambtenaren. De actie komt nadat de ouders van de kinderen studeren in deze scholen voldaan Chief Minister Arvind Kejriwal, tijdens Janta Samvad in zijn residentie. “Een klacht is ingediend, voordat de Chief Minister tegen een privé-school, Victor Openbare School, Maujpur, dat de school niet verstrekken van gratis uniform, boeken en andere stationeries de studenten behorende tot de Economisch zwakke Punt (EWS) categorie” een senior Delhi ambtenaar zei.

“De school werd geleid door het ministerie van onderwijs te voorzien van boeken en uniformen als per normen, maar trotseerde de rechtmatige routebeschrijvingen en voldeed niet aan. De School heeft nu al geserveerd met een de-erkenning kennisgeving voor het overtreden van de normen in verband met de EWS/DG categorie,” voegde hij eraan toe. Later, de chief minister in een tweet zei: “Voor de eerste keer in het land, op scholen worden gedisciplineerd. Zij zijn niet toegestaan om te wandelen tegen willekeur. Veel scholen zijn gemaakt om terug te keren liepen tegen. Omdat er sprake is van een eerlijke regering in Delhi.”

De overheid heeft ook geleid Mahavir Senior Model School, Sangam Park en Queen Mary ‘ s Public School, Model Town III terug te draaien vergoeding wandeling. “De regering nam een sterke opmerking van de klachten van willekeurige vergoeding wandeling in overtreding van het vonnis van het Hooggerechtshof en de Hoge Hof en ook de aanwijzingen van het ministerie van onderwijs. De scholen hebben ook gevraagd om terugbetaling van het door de toegenomen kosten aan de ouders,” zei de ambtenaar. De scholen konden niet worden bereikt voor hun opmerkingen over de uitgave.

In een andere klacht voorgelegd aan de chief minister, ouders hem op de hoogte van gewandeld vergoeding wordt in rekening gebracht door de Bal Bharti Openbare School, Pitampura in de naam van uitvoering van de zevende betalen commissie. De school werd gevraagd om verduidelijking van de positie door het CM-kantoor.

“Bal Bharti Openbare School in haar antwoord zei dat het niet is toegenomen enige betaling tijdens het jaar 2016-17 en 2017-18. Het zei dat de school zich zal houden aan de aanwijzingen en instructies van het ministerie van onderwijs op dit gebied en alle extra fondsen verzameld zijn apart gehouden en zou worden aangepast,” de officiële toegevoegd.

Voor al het laatste Onderwijs Nieuws, download Indian Express App