Maharashtra: Statuut panel zegt geen gebruik te maken van party-symbolen, namen en foto ‘ s van leiders in de studentenraad polls

0
39

Bronnen in het ministerie van hoger-en technisch onderwijs zei dat de regering is van opzet op het beperken van politieke inmenging in college campussen om te voorkomen dat enig geweld op de campussen. (Representational Afbeelding)

DE studentenraad verkiezingen, die een comeback op de universiteit campussen van dit jaar is na bijna twee decennia, zal worden apolitiek van aard, volgens de aanbevelingen van de statuten comité. In de statuten voor studenten van de verkiezingen, zoals voorgesteld door de commissie aan de overheid, de betwisting van de leerlingen worden niet toegestaan gebruik te maken van symbolen van politieke partijen, en de namen en de invloed van politici die campagne voeren op de campus, zei R S Mali, voorzitter van de statuten van het comité.

“De betwisting van de studenten kunnen politieke voorkeuren op individueel niveau, maar ze niet kunnen gebruiken die van invloed zijn tijdens de campagne. We hebben voorgesteld dat het gebruik van symbolen van politieke partijen of foto ‘ s van de politieke persoonlijkheden zal niet worden toegestaan,” zei Mali.

Bronnen in het ministerie van hoger-en technisch onderwijs zei dat de regering is van opzet op het beperken van politieke inmenging in college campussen om te voorkomen dat enig geweld op de campussen. “Gezien de instabiele politieke klimaat in campussen verspreid over het land, het zou te riskant zijn om de betrokkenheid van de student vleugels van de politieke partijen bij de verkiezingen. De verkiezingen moeten niet verstoren academische activiteiten, dat is de focus van een onderwijsinstelling,” zei een hoge ambtenaar.

Student verkiezingen zijn verboden in de hogescholen sinds 1994 na de moord van een NSUI kandidaat in 1989.

Echter, vorig jaar het kabinet ingestemd met een wijziging van de Maharashtra Openbare Universiteiten Wet op de herinvoering van de student verkiezingen op de hogeschool en universitair niveau te stimuleren de participatie van de student in de besluitvorming. De gewijzigde Wet is in werking getreden op 1 Maart 2017, maar van statuten voor de studentenraad verkiezingen worden afgewacht. Staat Minister van Onderwijs Vinod Tawde vertelde De Indian Express dat de verkiezingen voor het begin van het nieuwe academische zitting in juni van dit jaar.

De statuten werden verwacht vorig jaar, maar frequente botsingen tussen student politieke partijen in het onderwijs is er in verschillende delen van het land had de regering de hoede van de herinvoering van de student verkiezingen. De statuten comité, ingesteld door de regering, werd in beraad maatregelen ter vergroting van de transparantie in het verkiezingsproces en houden van geweld op de baai.

De commissie heeft haar voorstel voor het state departement onderwijs, die is toch naar de dierenarts. De commissie heeft aangegeven dat alleen die studenten die geslaagd zijn voor alle vakken in het eerste poging in aanmerking komen voor de betwisting van de verkiezingen. “De student tegen de verkiezing moet geen achterstand en hebben een regelmatige aanwezigheid. Opnieuw toegelaten leerlingen worden niet toegestaan,” zei Mali.

Vier studenten, een voor de functie van president, één voor de positie van secretaris, één uit de gereserveerde categorie en één vrouwelijke kandidaat — verkozen worden van elk college. Deze gekozen vertegenwoordigers vormen een college. Alleen het collegium zal de verkiezing van de vertegenwoordigers van de studenten aan de universiteit senaat. “We hebben geen open verkiezingen voor de universitaire senaat. Alleen het collegium kunt kiezen uit vertegenwoordigers van onder elkaar,” zei een lid van het comité.

Eerder, opdrachtgevers, ook was terughoudend over het houden van de verkiezingen en vroeg om een regering machines uit te voeren verkiezingen op de campussen. Echter, de commissie heeft voorgesteld dat de opdrachtgevers verantwoordelijk worden gesteld voor de verkiezingen. “Het is de verantwoordelijkheid van de opdrachtgevers te houden student verkiezingen. We hebben richtlijnen en een model gedragscode voor de opdrachtgevers op te volgen,” zei Mali.
priyanka.sahoo@expressindia.com

Voor al het laatste Onderwijs Nieuws, download Indian Express App