Lalu Prasad Yadav kommer i Ranchi etter å ha blitt utskrevet fra AIIMS

0
160

Lalu Yadav gikk ombord i Rajdhani express-toget fra Delhi mandag kveld. (ANI bildet)

Rashtriya Janata Dal (RJD) chief Lalu Prasad Yadav, som for tiden soner en fengsel etter sin overbevisning i fôr svindel tilfeller, kom i Ranchi på tirsdag etter at han fikk utskrevet fra All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) i Delhi. Lalu gikk ombord i Rajdhani express-toget fra Delhi mandag kveld. “Han vil nå bli tatt til Rajendra Institute of Medical Sciences,” sa en politimann i Ranchi railway station, i henhold til PTI.

AIIMS i en uttalelse mandag sa, “Lalu Prasad Yadav ble henvist til AIIMS for styring av hans akutt medisinsk tilstand. Han har forbedret seg betraktelig, og blir henvist tilbake til Ranchi Medical College for forvaltning av sin kroniske problemer. Han er for tiden en stabil og er skikket til å reise.”

Men, RJD sjef og hans parti medlemmer påstått at det var en “konspirasjon for å drepe ham”.”Jeg blir flyttet til et sted hvor det er ingen fasiliteter. Det er en tøff tid, men jeg vil innse det,” sa han. Lalu tidligere hadde skrevet til AIIMS direktør Randeep Guleria, som ber ham om ikke å flytte ham tilbake til Ranchi Institute of Medical Sciences (FELGER) under “press” fra et politisk parti eller undersøke agency, som han var “fortsatt dårlig”.

Den 69 år gamle hadde hevdet at han fortsatt var uvel, og at det ikke var noen spesialiserte nyre behandling på FELGER. “En person har rett til å få riktig medisinsk behandling. Jeg vet ikke under hvilke politiske eller (undersøke) byrået trykket en beslutning blir tatt for å gire meg til å FELGER…. Hvis det er noen helsemessige komplikasjoner etter slike vedtak, ansvar ville bli deres,” Lalu hadde skrevet.

Imidlertid, i henhold til AIIMS myndigheter, en medisinsk styret hadde vurdert Lalu fremgang og beslutningen om å innfri han ble tatt etter at han viste “vesentlig forbedring”. Sykehuset hevdet at Lalu ble utskrevet på lørdag. “Men han bedt om å bli holdt i () sykehuset siden han ønsket å reise på mandag,” en talsperson sa. Den RJD chief ble innlagt på AIIMS på Mars 29 for spesialisert behandling. Han er angivelig lider av diabetes, høyt kreatinin-nivåene og blodtrykk.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd