Kan Dagen, 1923: Når India feiret sin første arbeidernes Dag

0
169

Forklare betydningen av sitt parti, og arbeiderbevegelsen generelt, Singaravelar kalt til 1. Mai for å bli erklært en ferie. (Foto brukes for representasjons formål/ Express Bilde av Javed Raja. )

Den andre tiår av det tjuende århundre var en tid av ekstraordinære politiske aktivitet i hjemlandet. Gandhian modus av nasjonalistiske kampen hadde tatt av og den Kommunistiske bevegelsen var også markerer sin første tilstedeværelse i landet. Det var i løpet av denne perioden, Mai 1, 1923, som fremtredende Kommunistiske leder Malayapuram Singaravelu Chettiar hevet det røde flagget i Chennai. Dette var første gang i Indias historie at flagget ble hevet. I det påfølgende århundre, det ville gå med på å symbolisere Kommunismen i India. Men dette var også øyeblikket da landet ble introdusert til May Day feiringen.

1. mai hadde en symbolsk verdi som er knyttet til det ved hver tilhenger av Kommunismen i verden. Datoen var assosiert med stemmen til en blomstrende arbeiderbevegelsen over hele verden, som var ivrige etter å presidere over den dominerende klasse. Det ble valgt som dato for å feire International Workers’ Dag i 1886, som et middel til å markere Haymarket-Affæren i Chicago, som var en stor demonstrasjon som fant sted i reaksjon på en hendelse til politiet påføre brutalitet på flere arbeidere. Gjennom årene, dato holdt stor betydning for kommunismen i de fleste land, spesielt i Kina, Nord-Korea, Cuba og Sovjet-Unionen.

1. mai ble valgt som dato for å feire International Workers’ Dag i 1886, som et middel til å markere Haymarket-Affæren i Chicago. (Wikimedia Commons)

I India, den Kommunistiske kampen hadde tatt fødsel midt i den nasjonalistiske bevegelsen og var faktisk sterkt knyttet til det også. Singaravelar var en trofast Gandhian før han ble en del av den Kommunistiske bevegelsen. 1. Mai 1923, da han hevet det røde flagget for første gang, han har også startet sitt eget parti – Arbeids-Kisan Part av Hindustan. Å innføre land for å konseptet av Arbeidskraft Dag, Singaravelar presiderte over to møter i Chennai – ett på stranden motsatt Madras høyesterett, og den andre på Triplicane stranden. Forklare betydningen av sitt parti, og arbeiderbevegelsen generelt, Singaravelar kalt til 1. Mai for å bli erklært en ferie.

“President i partiet forklarte den ikke-voldelige prinsipper for partiet. Det var en forespørsel om økonomisk støtte. Det ble understreket at arbeiderne i verden må gå sammen for å oppnå uavhengighet,” rapporterte den Hinduistiske fra arrangementet. Singaravelar også annonsert at hans parti ville være å jobbe tett med Kongressen, fungerer som arbeideren og bønder ” wing.

Selv om hans parti døde ut i løpet av de neste to årene, og landet har fortsatt å feire Mai Dag som et middel for å hedre innsatsen som legges inn av arbeidstakere. Mer enn 80 land over hele verden observere dag som en nasjonal helligdag.

For alle de nyeste Forskning Nyheter, last ned Indian Express App